"Мельпомена Таврії" відбудеться за інформаційної підтримки Суспільного Херсона

14 тра. 2019

З 17 по 25 травня в Херсоні відбудеться ХХІ Міжнародний театральний фестиваль "Мельпомена Таврії". У ньому візьмуть участь 36 театральних колективів із Румунії, Грузії, Ізраїлю, Білорусії, Польщі, Угорщини, Молдови, Туреччини, Азербайджану, Литви, Вірменії та України. Протягом дев’яти днів на основних сценічних майданчиках фестивалю покажуть 38 вистав.

Херсонська філія Суспільного — інформаційний партнер події.

"Мельпомена Таврії” фестиваль, який не втрачає своєї яскравості, різноманітності й різножанровості. За двадцять років він став справжньою школою не лише для театрів і театралів, а й для нас телевізійників та радійників. Цього року ми поставили перед собою серйозну мету маємо намір не лише дати змогу нашим глядачам і слухачам отримати найповнішу інформацію про фестивальні заходи, а й поповнити контент Суспільного новими театральними виставами”, — зазначив продюсер Херсонської філії Суспільного Василь Середюк.

У програмі фестивалю — міжнародна науково-практична конференція для драматургів,  перекладачів і мистецтвознавців, театральні прем’єри, вуличний карнавал та гала-концерти. Окрім того, працюватиме Green Zone — творчий простір, де читатимуть п’єси, влаштовуватимуть майстер-класи й творчі зустрічі за участі режисерів, письменників та драматургів.

"Чим порадуємо? Українською класикою. І що цікаво її покажуть закордонні театри. Грузинський театр обрав "Украдене щастя" Івана Франка. До речі, працював над нею режисер із Литви. А театр із Туреччини взявся за Миколу Гоголя і його "Записки божевільного". Будуть і вистави сучасних українських авторів, так що запрошуємо на фестиваль усіх шанувальників театрального мистецтва”, — сказав у програмі "Ранок на Скіфії" Олексій Могилевський, директор фестивального центру Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Миколи Куліша.

Події фестивалю широко висвітлюватимуть телеканал "Скіфія" та UA: Українське радіо Херсон. Зокрема, у телевізійних програмах "Ранок на Скіфії", суботньому випуску "Теми дня", радійних "Добранок-шоу", "Про це говорять" й "Афіша". В ефір також вийдуть репортажі новинарів про відкриття й закриття фестивалю.

Нагадаємо, "Мельпомена Таврії" — щорічний міжнародний театральний фестиваль, що проходить у Херсоні в середині травня. Заснований у 1999 році як I Всеукраїнський фестиваль музичних прем’єр.

З повною програмою ХХІ Міжнародного театрального фестивалю "Мельпомена Таврії" можна ознайомитися тут.