Львівський медіафорум розпочав збір для Суспільне Херсон

Львівський медіафорум розпочав збір для Суспільне Херсон

3 січ. 2023

3 січня команда ГО «Львівський медіафорум» оголосила про збір коштів на відновлення філії Суспільне Херсон

«Ми не віримо у святкові дива, але віримо в ті, які створюють люди. У 2022 році таким дивом для нас стала робота команди Суспільного, що працювала в окупованому Херсоні та продовжує робити це зараз. Настав час подякувати. Ми розпочинаємо збір 1 000 000 гривень на відновлення філії Суспільне Херсон — і запрошуємо вас долучитися», — йдеться в дописі, що оголошує про збір коштів на сторінці Львівського медіафоруму у фейсбук. 

Читайте також: Рік попри все: Суспільне Мовлення у 2022 році

Під час повномасштабного вторгнення російські окупанти на початку березня 2022-го захопили, а згодом — розікрали та фактично знищили офіс Суспільного Мовлення у Херсоні. Частина команди продовжувала роботу дистанційно в умовах окупації й надавала правдиву інформацію про все, що відбувається в регіоні. Ще частина працівників Суспільне Херсон — в евакуації готували новини й монтували сюжети. 

«Такі соціальні ініціативи допомагають Суспільному. Дякую нашому партнеру — Львівському медіафоруму — за підтримку філії Суспільне Херсон та високу оцінку роботи наших журналістів», — сказав Микола Чернотицький, голова правління Суспільного Мовлення. 

Читайте також: Все більше українців споживають новини Суспільного Мовлення — дослідження

Після звільнення міста команда продовжує роботу, попри численні щоденні обстріли. 

«На початку березня ми напрацювали протоколи, як журналісти, редактори передаватимуть інформацію з Херсона. Завдяки їхній роботі ми побачили кадри протестів херсонців проти окупації, через них ми верифікували інформацію, що хаотично надходила з міста та області, отримували свідчення про дії російської армії безпосередньо “з поля”. Редакція не припиняла роботу ні на день», — каже Христина Гаврилюк, головна редакторка служби новин Суспільного Мовлення

Зібрані кошти спрямують на найнеобхідніше в цих умовах — телефони, ноутбуки, диктофони та камери для журналістів Суспільне Херсон.

«У 2022 році українці дізнались, як це жити в інформаційному блекауті. Як це, коли нікому зафіксувати злочини росіян і розповісти про них світові. І журналісти в Херсоні робили можливе і неможливе, аби голоси людей в окупації були почуті, а херсонці мали доступ до життєво необхідної інформації. Ми запустили цей збір у період зимових свят, тому що впевнені: можливість підтримати Суспільне — це цінність для нашої спільноти. Це особлива історія, яку ми хочемо розділити з усіма, хто читає, дивиться, слухає незалежні українські медіа. Це не тільки допомога для медійників у нескореному місті, але й можливість сказати “дякую”. Це можливість зробити подарунок самим собі, адже кожен, хто підтримує журналістів, докладається і до розбудови зрілого свідомого суспільства, і до притягнення воєнних злочинців до відповідальності», — розповідає Галина Танай, операційна директорка Львівського медіафоруму.

Як долучитися до збору:

  • Перейдіть на сайт https://suspilne.lvivmediaforum.com/.
  • Прочитайте історії медійників і жителів та зробіть будь-який комфортний для себе внесок.

Також на сайті можна надіслати слова підтримки та привітання. 

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Оперативні новини про Херсонщину шукайте на діджитал-платформах: