Український рок на Суспільне Херсон — квартирник гурту «Пес Дюк» з Івано-Франківська

Український рок на Суспільне Херсон — квартирник гурту «Пес Дюк» з Івано-Франківська

28 вер. 2022

Цієї п’ятниці, 30 вересня, о 22:00 дивіться на Суспільне Херсон та всіх телеканалах регіональної мережі Суспільного Мовлення* концерт-квартирник гурту «Пес Дюк». Онлайн-трансляція — на сайтах регіональних філій. 

Над квартирником працювала спільна команда регіонального мовлення Суспільного та Суспільне Івано-Франківськ. Режисер та автор ідеї проєкту — Сергій Жулін. Роботу розпочали ще до повномасштабного вторгнення, у лютому. 

Читайте також: Євробачення-2023 проведуть Глазго або Ліверпуль

«Ми були першими серед регіональних команд Суспільного, які відзняли такий концерт-квартирник. Майданчик для запису — камерну сцену — нам люб’язно надав Івано-Франківський драмтеатр імені Івана Франка, вийшло дуже атмосферно. Працювали на одному диханні. Нам же, як колективу Суспільного в Івано-Франківську, особливо приємно, що бас-гітаристом гурту є наш звукорежисер Марко Лесюк», — каже продюсерка Суспільне Івано-Франківськ Галина Держипільська

Гурт «Пес Дюк» — молода команда, у вересні їй виповнилось 2 роки. Під час повномасштабного вторгнення гурт проводить благодійні концерти та розіграші, щоб зібрати гроші для українських військових. «Пес Дюк» ніколи не співав російських пісень. В їхньому репертуарі — англомовні та українські композиції. 

Читайте також: Документальний фільм про українських біженців «Вокзал надії» — на регіональних телеканалах Суспільного

«Ми не дотримуємось одного стилю, але, напевно, найближче ми підходимо до альтернативного року, — каже Марко Лесюк, бас-гітарист гурту «Пес Дюк», звукорежисер Суспільне Івано-Франківськ. — На глядачів очікує повернення на телеекрани українського року, ми знаємо, що багатьом людям його не вистачає, тому ми їм в цьому допоможемо».

Гурт «Пес Дюк». Фото — Суспільне Івано-Франківськ

Концерти-квартирники виходять на регіональних телеканалах Суспільного щоп’ятниці. Дивіться у записі ті, що вже вийшли: 

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії (Суспільне Чернівці, Суспільне Одеса, Суспільне Вінниця, Суспільне Львів тощо).

На Херсонщині 一  це телеканал Суспільне Херсон, Українське Радіо Херсон та цифрові платформи: 

* Крім Суспільне Крим та Суспільне Донбас.