На Херсонському Суспільному вийшов спецпроект

На Херсонському Суспільному вийшов спецпроект "Херсонщині 75"

3 кві. 2019

30 березня в ефірі Суспільного мовника Херсона вийшов спецпроект "Херсонщині 75".

У підготовці до нього взяли участь усі підрозділи Херсонської філії Суспільного: творчі групи "Тема дня" та "Ранок", радіо й бюро новин. Кожен мав власну зону відповідальності, але фінальний результат залежав від усіх, тому всі об’єдналися в команду й працювали разом.

"Ми намагалися відійти від колишнього пафосу, який був на державному ТБ, і створити справді цікавий контент для наших глядачів і слухачів, — розповідає продюсер Херсонської філії Суспільного Василь Середюк. — Дякую нашій супервайзерці Ірині Цибух, яка весь час, поки ми працювали над спецпроектом, допомагала нам".

30 березня, у день створення Херсонської області, на телеканалі "Скіфія" вийшла низка програм, присвячених цій даті. Так, у ранковій програмі "Ранок на Скіфії" до 75-річчя області говорили про працівників культури на Херсонщині.

"У нашому регіоні є чимало народних колективів, які представляють область за її межами, але про їхні перемоги ми нечасто згадуємо. Так, Леоніда Сердюк — керівниця народного хору "Інгулецький передзвін" — понад 50 років працює в царині культури, а найдовше — у Великоолександрівському палаці культури. Каже, що не уявляє своє життя без хору й пісні, — розповідає керівниця творчої групи "Ранок" Тамара Муравицька й далі наводить приклади: — Анатолій Лазарєв із Нової Каховки керує театральним колективом, якому майже 60 років. Його учні нині працюють по всій Україні, Ірина Корольова стала режисеркою Херсонського театру. Збирач фольклору Віктор Кисіль намагається зберегти пісенні й музичні традиції з різних куточків Херсонщини. Свої знахідки він використовує в роботі з оркестром народних інструментів".

Гостями вечірньої програми "Теми дня" стали директорка Херсонського центру розвитку місцевого самоврядування Оксана Сілюкова та історик Олексій Макієнко. Говорили про історичні спроби територіального об’єднання Херсонщини, як вони впливали на розвиток області, а також як нині в регіоні відбувається процес об’єднання громад, переформатування області й перспективи цього процесу.

"Ми обрали таку тему не випадково, — зазначила ведуча програми "Тема дня" Марина Молода. — Поспілкувалися з архівістами, знайшли цікаві факти й вирішили максимально повно донести їх до глядачів. Сподіваюся, нам це вдалося".

Долучилися до спецпроекту й радійники. У "Темі дня" на UA: Українському радіо Херсон говорили про освіту.

"Наша тема — це освіта в ОТГ. Вирішили її обрати, бо понад 50% бюджету територіальні громади витрачають на освітні потреби. Утім без труднощів у процесі створення НУШ у сільській місцевості не обходиться, — розповідає ведуча радіопрограми UA: Українського радіо Херсон Ірина Євстаф’єва. — Чому в день створення області? Бо Херсонщина має чудову історію та досвід, який можна використовувати й нині. Саме про це і йшлося в програмі".

Попрацювали й над оформленням каналу в цей день. Підготували майже 20 інформаційних роликів, присвячених подіям, що відбували в області протягом 75 років.

"Кожен ролик — це окрема історія. З одного боку, ми намагалися зробити їх якомога простішими, а з іншого — цікавими. Тут є на що подивитися і є що згадати. Цього разу відійшли від звичного начитування. Такий був задум головного режисера, але від цього ролики не втратили своєї інформативності та цінності. Хочу подякувати всім, хто брав участь у цьому проекті, і запевнити — ми готові до нових ідей, нових програм і нових спецпроектів", — зазначив продюсер Херсонської філії Суспільного Василь Середюк.

Переглянути випуски новин і програми спецпроекту "Херсонщині 75" можна буде на сторінці Херсонської філії Суспільного у Facebook.