«І на оновленій землі врага не буде, супостата» — спецпроєкт на Українському Радіо

«І на оновленій землі врага не буде, супостата» — спецпроєкт на Українському Радіо

8 бер. 2022

До дня народження Тараса Шевченка, 9 березня, Українське Радіо підготувало спецпроєкт «І на оновленій землі врага не буде, супостата», в якому відомі українські митці читають свої улюблені поетичні твори Кобзаря. 

Щоразу, коли в Україні відбуваються значущі події, в усіх на вустах — слова Шевченка. З цитатами з «Кобзаря» стояли на всіх Майданах, йшли на фронт і перемагали. Тому читаймо та перечитуймо поезії Тараса Шевченка.

Спецпроєкт звучатиме впродовж доби 9 березня наприкінці кожної години перед позивними й сигналами точного часу. Ролики лунатимуть по радіо, відеозаписи поезій будуть оприлюднені на фейсбук-сторінках Українського радіо, Радіо Промінь та Радіо Культура.

У проєкті взяли участь Юрій Андрухович, Сергій Колос Мартинюк, Наталя Сумська, Євген Нищук, Іван Малкович, Тамара Горіха Зерня, Тарас Прохасько, Катерина Калитко та інші. 

Читайте також: Українські паралімпійці вибороли 7 медалей та провели акцію проти російської агресії

«Шевченкове слово підтримувало український народ у всі часи, в тому числі й з ефіру Українського Радіо. Приємно, що до нашої акції приєдналися багато відомих людей і прочитали улюблені рядки Шевченка для слухачів Українського Радіо. Багато хто робив це, перебуваючи на бойових чи волонтерських позиціях, обороняючи нашу землю. Наразі всі канали Українського Радіо об’єднали своє мовлення в єдиному марафоні. Окрім того, Українське Радіо відкрило доступ до свого сигналу, і багато закордонних мовників уже приєдналися і ретранслюють наш контент», — зазначив виконавчий продюсер Українського Радіо Юрій Табаченко.

Читайте також: Українське Радіо транслюють у шести країнах Європи

Нагадаємо, починаючи з 22 лютого Українське Радіо транслює безперервний цілодобовий інформаційний марафон. 24 години на добу прямоефірне мовлення надає слухачам найактуальнішу і найточнішу інформацію про оборону країни. В гостях та у прямому включенні в марафоні — воєнні аналітики, керівні державні особи та провідні експерти з актуальних галузей воєнного часу. Найбільша кореспондентська мережа в усіх регіонах України спрямувала всі сили, аби повідомляти перевірені новини з перших рук, безпосередньо з місць подій. 

Українське Радіо можна слухати в FM та AM діапазонах по всій країні. Завдяки розширенню мовлення у середньохвильовому діапазоні сигнал Українського Радіо покриває більшу територію України, включно з невеликими населеними пунктами, до яких не доходить сигнал наявних FM-передавачів. 

Окрім того, на середніх хвилях сигнал Українського Радіо можна безперешкодно чути під час руху автотранспортом територією областей, які покриваються відповідним сигналом. Як зазначають технічні спеціалісти Українського Радіо, практично всі радіоприймачі — від найстаріших до найновіших моделей, які сьогодні є у людей, працюють у середньохвильовому діапазоні. Усі канали Суспільного радіо перейшли на передачу сигналу Українського Радіо, їх можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio.