«AMADEUS-2019» відбудеться за інформаційної підтримки Суспільного мовника Херсона

«AMADEUS-2019» відбудеться за інформаційної підтримки Суспільного мовника Херсона

15 бер. 2019

За інформаційної підтримки Херсонського суспільного мовника з 16 березня в Херсоні стартує Фестиваль камерної і симфонічної музики «AMADEUS-2019».

Уже 26 рік поспіль, за ініціативи засновника та головного диригента камерного оркестру "ГІЛЕЯ" Херсонської обласної філармонії Народного артиста України Георгія Вазіна, березень та квітень проходять під знаком видовищного дійства, яскравого мистецького заходу — фестивалю камерної та симфонічної музики «Amadeus». Херсон перетворюється на своєрідний мистецький центр, куди прагнуть потрапити найкращі музичні колективи України та солісти світового рівня.

«Це для нас важливий досвід. У такому партнерстві хочемо бути корисними суспільству. Наша спільна мета – об’єднати зусилля для збереження та розвитку культурних традицій, цікаво і об’єктивно висвітлити подію», — зазначає продюсер Херсонської філії Суспільного Василь Середюк.

Відкриє фестиваль разом із славетним камерним оркестром «ГІЛЕЯ» Народний жіночій академічний хор ім. Світлани Фоміних (м. Миколаїв). За 40-річну свою історію жіночий академічний хор був удостоєний багатьох значних нагород на національних та міжнародних конкурсах в Україні, Італії, Югославії, Болгарії, Німеччині, Франції, Іспанії, Угорщині тощо.

Шанувальники фортепіанної музики мають нагоду  зустрітися з геніальною піаністкою нового  покоління,  лауреаткою найпрестижніших міжнародних конкурсів Тетяною Шафран. Також в рамках фестивалю і  його окрасою стане виступ чудового інструментального дуету Катерини Назаренко та Наталії Сидір (м. Львів).

На шанувальників класичної музики чекає зустріч з динамічним повним невгамовної енергії португальським диригентом Луісом Андраде Гомешем, який виступить у Херсоні з камерним оркестром «ГІЛЕЯ» Херсонської філармонії. Вперше в Херсоні прозвучить концерт для гавайської гітари з оркестром та солістом Роберто Моріц (гавайська гітара). Родзинкою фестивалю стане виступ колективу Івано-Франківської філармонії – квінтет-джаз «ART PRESTIGE» під орудою Арсена Бучинського.

Взяти участь у фестивалі «AMADEUS-2019» висловили бажання та отримали запрошення: симфонічний оркестр Херсонського державного університету, Академічний хор та симфонічний оркестр Херсонського музичного училища. Диригенти: Святослав Марцинковський, Тетяна Волгірєва та Дмитро Сірий.

В рамках фестивалю відбудеться концерт «Музика дитячих сердець», у якому найкращі учні дитячих музичних закладів будуть грати, і співати у супроводі камерного оркестру  «ГІЛЕЯ».

За відкриттям фестивалю уважно стежитимуть новинарі філії, яке можна буде побачити у випусках «Таврійських новин» на телеканалі «Скіфія».

Окремо протягом місяця організатори та учасники фестивалю братимуть участь у прямих ефірах ранкової програми «Ранок», суботньої програми «Тема дня», а також в ефірах UA: Українського радіо Херсон.

Переглянути випуски новин і програм за участю організаторів та учасників фестивалю можна буде на сторінці Херсонської філії Суспільного у Facebook.