Як діяти під час надзвичайних ситуацій — навчання команди Українського радіо Херсон

Як діяти під час надзвичайних ситуацій — навчання команди Українського радіо Херсон

23 лют. 2022

22 лютого працівників Українського радіо Херсон навчали, як діяти у надзвичайних ситуаціях за сигналом «Увага всім!». Його організували за підтримки ДСНС України у Херсонській області.

Читайте також: Загострення на Донбасі — на платформах Суспільного триває інформаційний марафон

Під час навчання радійники почули поради, як підготуватись вдома, що має бути в аптечці та у «тривожній валізі», як діяти під час надзвичайних ситуацій.

«Що робити в надзвичайній ситуації або в зоні бойових дій? Ваші дії після отримання сигналу «УВАГА ВСІМ»? Як підготувати “тривожну валізу”? Неприємні питання, проте ми повинні бути максимально поінформованими та готовими до всього. Велика подяка представникам ДСНС України у Херсонській області за інформативну зустріч», — каже менеджер Суспільне Херсон Михайло Сваричевський.

Проводитимуться навчання у 2 етапи, із дотриманням усіх карантинних вимог, аби не наражати співробітників на інфікування COVID - 19.

«Ми розуміємо, що в кожного з нас є певні знання, яким чином діяти у надзвичайних ситуаціях, зокрема у разі воєнних дій. Втім, свої знання важливо систематизувати і оновлювати. Першими представники ДСНС провели навчання для працівників Українського радіо Херсон, і вже за кілька днів навчання пройдуть інші структурні підрозділи, зокрема новинарі, діджитал-команда, редактори, адміністративний персонал, інженери та фахівці», — зазначає тимчасова виконувачка обов’язків продюсерки Суспільне Херсон Еріка Авдєєва.

Начальниця обласного методичного кабінету безпеки життєдіяльності населення навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Херсонської області Юлія Юрьєва впевнена, що така інформація актуальна й потрібна. 

«Це допомагає знизити градус напруги у суспільстві, і від того, що люди знають, що робити, що вони можуть прогнозувати свої дії, що вони впевнені в тому, що органи влади обов’язково проведуть всі необхідні заходи і від цього нам усім стає спокійніше», —  зазначає Юлія Юрьєва.

Нагадаємо, Суспільне мовлення — це найбільша мережа телерадіоканалів та цифрових платформ в Україні, які незалежні від владних чи бізнесових структур. В Херсонській області — це телеканал UA: ХЕРСОН і радіо Українське радіо Херсон.  

Дивіться оперативні новини на Херсонщині на діджитал-платформах:

Як повідомити новину журналістам Суспільне Херсон?

  • +38 (0552) 26 60 75, +38 (0552) 49 11 64 — зателефонувати на гарячу лінію новин;
  • news.kherson@suspilne.media — відправити e-mail;
  • у месенджері через Facebook
  • написати в Instagram.