Про роботу  Департаменту ЖКГ Херсонської міської ради звітували на телеканалі «Скіфія»

Про роботу Департаменту ЖКГ Херсонської міської ради звітували на телеканалі «Скіфія»

4 бер. 2019

Про це 28 лютого, о 19:20 в першому ефірі другого сезону програми «Звіти_Наживо» на телеканалі «Скіфія» звітував директор Департаменту ЖКГ Херсонської міської ради Олексій Войтенко.

«За минулий рік ми збільшили кількість світлових точок майже на 2 тисячі. При цьому, замінюючи старі світильники на нові LED-світильники, ми заощаджуємо на електроенергії, - повідомив Олексій Войтенко. – За минулий рік, за оцінками КП «Херсонміськсвітло», ми зекономили близько 1 млн. 900 тис. грн. лише на електроенергії. Це при тому, що електроенергія зростала у ціні».

У студію було запрошено керівницю проектів видавничого дому «Гривна» Ірину Саліхову, голову правління ОСББ Віктора Тоцького та голову Громадської ради при міському голові Олександра Мошнягула. Тому, питання гостеві ставили ті, хто самі щодня стикається з вирішенням комунальних проблем.

Однією з тем стало відключення будинків «старого центру» Херсона від централізованого теплопостачання. Цю тему ми порушували, коли Олексій Войтенко звітував у жовтні минулого року. Під час ефіру дізналися, що створено комісію з визначення громадян, які мають право на встановлення індивідуального опалення за рахунок коштів міського бюджету. І про те, що Херсонською міською радою рішень про відключення центра міста від централізованого теплопостачання на 2019 рік не приймалося.

Також в ефірі порушили питання «титульних списків» на капітальний ремонт житлового фонду, які голова Громадської ради при міському голові Олександр Мошнягул назвав «анахронізмом, від якого час позбутися». Відтак громадська рада пропонує перейти до конкурсу співфінансування, аби не виникало ситуації, коли одні будинки ремонтують постійно, а інші не отримують фінансування.

«Я буду вживати такі заходи, які не суперечать законодавству і підтримуються міським головою, якщо і депутатським корпусом, то це ще краще», - прокоментував Олексій Войтенко.

Наприкінці програми, говорячи про роботу у 2019 році, Олексій Войтенко сказав, що цього року планують зосередитися на ремонті та модернізації ліфтів. На це знадобиться 70 мільйонів гривень.

«В цьому і в минулому році в місті є програма, яка дозволяє ремонтувати ліфти за рахунок міського бюджету. Є необхідні дії, які повинні зробити голови ОСББ або керуючі компанії зі складання дефектних актів і документацій - інше бере на себе місто», - зазначив Олексій Войтенко.

Переглянути повний випуск програми “Звіти_Наживо” з Олексієм Войтенко можна на нашій сторінці у Facebook.