2021-ий разом із Суспільне Херсон. Згадаємо, як було

2021-ий разом із Суспільне Херсон. Згадаємо, як було

6 січ. 2022

Команда Суспільне Херсон у 2021-му році виготовляла теле-, радіо- та інтернет-контент за стандартами незалежної журналістики, опанувала нові форми роботи, працювала у прямому ефірі, що дало можливість одразу з місця події включити кореспондента і першими повідомити важливу для аудиторії інформацію. Також готувала якісні спецпроєкти, інформаційно підтримувала цікаві події, висвітлювала довибори у Верховну раду України та запустила подкаст.

Читайте також: UA: ХЕРСОН покаже святкові богослужіння з храмів у Луцьку та Запоріжжі

Інформаційні партнерства

  • Міжнародний мультидисциплінарний фестиваль сучасного мистецтва «Dream ГОГОЛЬFEST».

Спецпроєкти Суспільне Херсон

Упродовж року команда Суспільного мовника Херсона ініціювала власні та долучалась до загальноукраїнських спецпроєктів Суспільного:

  • Першими серед регіонів реалізували новий формат роботи з творчими проєктами через аутсорс. Показали музичний концерт-реквієм до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу «Пам’ятаємо. 1944» за участі кримськотатарських вокальних та хореографічних колективів. 

  • Відзняли власний концерт «Святкуймо разом» з місцевими гуртами та солістами Херсонщини. 

«Минулий рік був насиченим на події і проєкти. Особливо складними, але тими, якими пишається команда, стали проєкти до Дня пам’яті жертв Геноциду кримськотатарського народу – концерт  реквієм "Пам’ятаємо. 1944" , який реалізовано через аутсорс. Та проєкт до Дня пам’яті жертв голодоморів "Де пам’ять не мовчить". Рік був щедрим на творчість і досвід. Сподіваюсь що й 2022 буде творчим. Є багато ідей, тому сподіваємось що вони будуть перетворені у якісні, цікаві для суспільства проєкти», — зазначає тимчасова виконувачка обов’язків продюсерки Херсонської філії Суспільного Еріка Авдєєва

Новини Суспільне Херсон: приріст на усіх платформах

В ефір вийшли 1 187 випусків новин, зроблено майже 1 200 телевізійних сюжетів. 

«Найперше і найголовніше, що хочеться сказати за цей рік – зростає впізнаваність Суспільного у регіоні і довіра нашої аудиторії. Про це свідчить кількість підписників на наших сторінках у соцмережах, на наших телеграм-каналі та ютуб-каналі філії – загалом з нами постійно майже 60 тисяч людей. Нас цитують у середньому по пів тисячі разів на місяць. За рік наше відео в ютуб-каналі набрало більше 1 млн. 325 тисяч переглядів», — розповідає шеф-редакторка новин Наталя Верлата.

Найпомітнішими серед них були сюжети про масову загибель червонокнижних птахів у заповіднику «Асканія – Нова» та про пошуки Маші Борисової у селі Щасливому.

Протягом року висвітлювали збір грошей на препарат Золгенсма, який коштує близько 2 млн. доларів для Аделіни Мотенко з діагнозом спірально-м’язова атрофія. Наразі дівчинка в Америці разом з батьками і вже отримала свій найдорожчий у світі укол.


За 52 дні «червоної карантинної зони» новинарі Суспільне Херсон побували у моргах, реанімаціях ковідних відділень, мобільному госпіталі, у пунктах щеплення. Топовою була тема відключення обласної лікарні від газу, через що колектив і пацієнти залишились без тепла і гарячої води. 

За цей час команда Суспільне Херсон підготувала спецпроєкти, присвячені пандемії коронавірусу та вакцинації від ковіду на Херсонщині:

  • Цикл тематичних роликів «Чому я вакцинуюсь?» за  участі відомих людей Херсонщини.

  • Підготували разом з херсонськими телеканалами спеціальний проєкт «Червона зона», присвячений пандемії коронавірусу та вакцинації від ковіду на Херсонщині.

Політично активною була осінь – стартувало токшоу «Виборчий округ: Співбесіда» з кандидатами в народні депутати України на 184 окрузі та висвітлювались довибори у Верховну Раду.  

Досягнення команди діджиталу

Сайт і сторінки у соцмережах (ютуб-канал та фейсбук-сторінка) невпинно нарощують відвідуваність, на високому рівні цитованість матеріалів, зростає число підписників, кількість переглядів матеріалів. Команда діджіталу запустила подкаст про невідомі туристичні маршрути національними парками області — «Мандри без зусиль». А до 30-річчя Незалежності України на сторінці у фейсбуці виходили короткі відео з видовищними туристичними локаціями або цікавими історіями чи подіями. 

 

Є кепшн-відео, які назбирали понад мільйон переглядів:

Проєкти, відібрані на конкурсі «Створюй із Суспільним»

В ефірі UA: ХЕРСОН виходив просвітницько-мотиваційний тревел «Маршрутом змін», який відібрали на відкритому конкурсі «Створюй із Суспільним». Творча група проєкту подорожувала Херсонщиною, аби дізнатися як впроваджуються реформи на місцях, які поліпшать рівень життя. 

Суспільний мовник уперше продав права на строкове використання об’єктів інтелектуальної власності. У цьому переліку є проєкт від Херсонщини — «Піщана казка».

«Ранок на Суспільному»

15 липня міжрегіональне шоу «Ранок на Суспільному» відсвяткувало першу річницю. Про Херсонщину телеглядачам Суспільного всієї України розповідає спеціальна кореспондентка проєкту Олена Ліщенко, яка працює в парі з відеографом Олександром Шепелем.

Українське радіо Херсон

Щодня в ефір виходило прямоефірне токшоу «Радіодень» спільний спецпроєкт Українське радіо Херсон та телеканалу UA: ХЕРСОН культурної та суспільно- корисної тематики, оперативне висвітлення і аналітика найважливіших суспільних подій міста й області.

Окрім цього, радійники щотижня записували програму «Міллєт. Кирим», яка виходить на Українському радіо, а також взяли участь у роботі виїзної студії на форумі «Південна стратегія розвитку».

Редакторка Українське радіо Херсон Маргарита Лазник була співведучою спеціального ефіру Українського радіо в рамках форуму «Кримська платформа».

«2021 рік для Українського радіо Херсон став роком сповненим нових викликів й нових досягнень. Весь рік радійна команда робила все, щоб слухачі оперативно отримували всю інформацію про події на Херсонщині та ставали активними учасниками дискусій зі спікерами в радіоефірах. З’явилися нові регіональні та міжрегіональні радіопроєкти, проводилися радіомости з колегами з інших областей. Новим досвідом для всієї команди стала робота виїзної студії радіо на форумі “Південна стратегія розвитку”», —  каже Маргарита Лазник.

Адміністративно-господарська діяльність

Розпочати процес створення потужної матеріально-технічної бази філії – було основним завданням адміністративно-господарського блоку на 2021 рік. В результаті чого, проведено:

  • роботи щодо забезпечення благоустрою території;
  • замінили систему каналізації та очистили каналізаційні колектори;
  • провели закупівлі будівельних товарів, господарського знаряддя та інструментів; замінили системи водостоку на будівлі (пам’ятці архітектури) та водопостачання;
  • здійснили ремонти офісних та коридорних приміщень. Також власними силами проводили роботи з вивільнення приміщень від застарілої офісної меблі та обладнання, що дало змогу здати приміщення в оренду.

Також команда Суспільне Херсон отримала сучасну знімальну техніку та обладнання для прямих включень і трансляцій з місця подій.  

«Кінець року – це завжди період підсумків. Ти аналізуєш все те, що вдалось реалізувати, які механізми та процеси сприяли тому, а також приймаєш свої невдачі. І доволі круте відчуття, коли тобі є про що сказати. Поширення та розповсюдження COVID -19, кадрові зміни, низка соціальних та економічних подій зробили цей рік для нашої філії непростим, проте ми не опускали рук, а працювали з надією на позитивний результат. Дякую за роботу трудовому колективу, за підтримку – центральній дирекції та департаменту координації філій», —  подякував менеджер Суспільне Херсон Михайло Сваричевський.

Нагадаємо,  Суспільне мовлення — це найбільша мережа телерадіоканалів та цифрових платформ в Україні, які незалежні від владних чи бізнесових структур. В Херсонській області — це телеканал UA: ХЕРСОН і радіо Українське радіо Херсон.

Всі проєкти Суспільного Херсонщини, а також актуальні новини та кепшнвідео можна переглянути на цифрових платформах мовника:

Дивитися телеканал UA: ХЕРСОН онлайнза посиланням.

Слухати Українське радіо Херсон можна онлайн та на частотах: 

  • Херсон – 100, 6 FМ;
  • Скадовськ — 101,7 FM;
  • Василівка – 105,8 FМ;
  • Чонгар – 100,7 FМ;
  • Новотроїцьке – 102,8 FМ;
  • Високопілля - 103,0 МГц.