Суспільний мовник продав FILM.UA 245 епізодів власних телепроєктів, серед них - проєкт «Піщана казка»

Суспільний мовник продав FILM.UA 245 епізодів власних телепроєктів, серед них - проєкт «Піщана казка»

23 гру. 2021

Суспільний мовник уперше продав права на строкове використання об’єктів інтелектуальної власності, які були створені телеканалами UA: ПЕРШИЙ, UA: КУЛЬТУРА, регіональними телеканалами та  Координаційним центром мовлення національних меншин Суспільного.

Читайте також: У Стенфордському університеті показали серіал Суспільного «Колапс: як українці зруйнували імперію зла»

Права на показ понад 20 телепроєктів (загалом 245 епізодів) з правом показу в Україні та за кордоном придбала група компаній FILM.UA. Усі телепроєкти були створені Суспільним мовником впродовж останніх чотирьох років. У цьому переліку є проєкт від Херсонщини — «Піщана казка».

Головна мета проєкту — зацікавити дітей та їхніх батьків казками народів світу, представники яких мешкають на території Херсонської області, їхніми персонажами й унікальними сюжетами. Усе це — через пісочну анімацію.

Як раніше зазначив керівник проєкту Ібрагім Сулейманов, ідея полягала в тому, щоб розбудити уяву дітей, показавши казки, які відрізняються від звичних мультфільмів. Пісочна анімація спонукає фантазувати. Окрім розваги, казки дають ще й знання про представників народів, які живуть на Херсонщині, закладають основи толерантності й повагу до інших.

«Це історична подія для Суспільного мовника, яка свідчить про те, що ми більше не річ в собі, яка виробляє контент, потрібний лише самому виробнику, а повноцінний учасник ринку, який створює конкурентоспроможний продукт міжнародного рівня. Переконаний, що це тільки початок, бо для всіх суспільних мовників Європи продаж ліцензійних прав на контент є однією з найбільших статей прибутків. Враховуючи зменшення можливостей розміщення реклами на наших каналах, ми маємо збільшувати цю статтю прибутків і продавати ще більше прав. Сподіваюся, що з часом будемо продавати більше ліцензійних прав на контент за межі України», — розповів член правління, відповідальний за платформу телебачення, Ярослав Лодигін.

Серед телепередач, які тепер можна буде побачити  на телеканалах FILM.UA Group — проєкти телеканалу UA: ПЕРШИЙ — кулінарно-літературне шоу з ведучим Євгеном Клопотенком «Енеїда» (3 сезони), спецпроєкт «Діти великого голоду», науково-популярне шоу для дітей «Шо? Як?», проєкти телеканалу UA: КУЛЬТУРА«Ідемо в музей» та  «Дивовижні музеї та де їх шукати», проєкти регіональних телеканалів Суспільного: «Антропологія», «Піщана казка», «Край пригод», «Роздивись», «Буковинські загадки», «Геолокація: ВОЛИНЬ», «Шукачі пригод», «Street Схід», «Земля, наближена до неба», «Невідомі Карпати», «Люди Є» та «Історія кримських татар»

Програми, виготовлені у регіонах, були відібрані на конкурсі «Створюй із Суспільним». У цьому переліку — тревел-шоу різними локаціями України та проєкти, що пропагують культурну толерантність та різноманіття національних спільнот і корінних народів. Також до пакета увійшла телепередача Координаційного центру мовлення національних меншин Суспільного — «Візуальний код»

«Проєкти, які виготовляють переможці мистецьких конкурсів Суспільного за підтримки наших регіональних продюсерів, вирізняються в першу чергу унікальністю своїх історій. В усьому світі локальна тематика завойовує увагу глядача і демонструє неабияку зацікавленість серед виробників», — розповіла генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Нагадаємо, Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами й випусками новин Херсонщини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Херсон у Фейсбуці та Українському радіо Херсон, а також онлайн на сайті філії.