Стали відомі результати Радіодиктанту національної єдності 2021: переможниця з Волині

Стали відомі результати Радіодиктанту національної єдності 2021: переможниця з Волині

9 гру. 2021

У четвер, 9 грудня, в ефірі програми «Сьогодні. Вдень» на Українському радіо член правління Суспільного, відповідальний за платформу радіо, Дмитро Хоркін оголосив імена переможців Радіодиктанту національної єдності 2021.

Абсолютною переможницею стала Галина Шура з села Комарове Ковельского району Волинської області. Їй вдалося написати диктант без жодної помилки.

Всього однієї помилки припустилися три учасники Радіодиктанту: Надія Палій зі Львівської області, Максим Слюсаревський з Києва та Юлія Шекет (Тишко).

Читайте також: Українці написали Радіодиктант національної єдності

По дві помилки зробили 12 людей, які надіслали свої роботи на перевірку.

Повний перелік переможців Радіодиктанту національної єдності 2021

  1. Галина Шура, Волинь
  2. Надія Палій, Львівська обл.
  3. Максим Слюсаревський, Київ
  4. Юлія Шекет (Тишко)
  5. Тетяна Ліхтанська
  6. Ілона Войтенко
  7. Юлія Туманцева
  8. Тамара Лавренко, Харків
  9. Олена Скорик
  10. Наталя Ніколенко, Херсон
  11. Дарина Іванковська, Львівська обл.
  12. Вікторія Кригер, Хмельницька обл.
  13. Лариса Семенюк, Луцьк
  14. Алла Кравченко, Київ
  15. Олександр Щетинський
  16. Христина Гоянюк, Львів

«Ми раді, що попри складність тексту диктанту, у нас є переможці. Але я хочу наголосити, що у нас не було мети перевіряти знання, не було мети зібрати рекордну кількість листів. Радіодиктант — це перш за все флешмоб з популяризації української мови. Для нас дуже важливо, щоб до таких флешмобів долучалися люди різних професій, щоб вони не соромилися неідеального знання мови. В сучасному світі якнайкраще говорять цифри. Радіодиктант національної єдності вже втретє посів перше місце в українському сегменті гугл, обігнавши зірок спорту та різних телевізійних шоу. Я хочу подякувати всім нашим слухачам і глядачам, які долучилися до написання Радіодиктанту та до популяризації цього проєкту. Були компанії, які писали Радіодиктант всім офісом та говорили про це у фейсбуці. Ми раді, що до нас долучилися політики, представники всіх політичних фракцій, що вони показують приклад. Тож я хочу привітати всіх учасників Радіодиктанту та всю нашу велику команду, яка працювали над цим проєктом», — сказав Дмитро Хоркін.

Також Дмитро Хоркін зазначив, що під час перевірки диктантів не вважалися за помилки особливості авторської пунктуації.

 

Всі переможці отримають в подарунок книжки від видавництв-партнерів Українського радіо.

Читайте також: Радіодиктант національної єдності об’єднав сотні тисяч українців

Всього на перевірку до Українського радіо надійшло 14 573 листи з текстом диктанту. З них 1 824 — у паперовому вигляді та 12 749 — на електронну пошту.

Радіодиктант національної єдності 2021 писали сотні тисяч українців у всьому світі. Трансляція Радіодиктанту відбувалася відразу на декількох платформах Суспільного: на Українському радіо та Радіо Культура, телеканалі UA: ПЕРШИЙ та всіх регіональних телеканалах Суспільного, а також на сторінках мовника в мережах «Ютуб» та «Фейсбук».

Трансляцію Радіодиктанту на телеканалі UA: ПЕРШИЙ дивилися наживо понад 255 тисяч глядачів. Ще 116 тисяч глядачів подивилися трансляцію Радіодиктанту на сайті телеканалу та понад 455 тисяч — на ютуб-каналах Українського радіо та UA: ПЕРШИЙ.

Автором та читцем цьогорічного Радіодиктанту національної єдності став культовий український письменник Юрій Андрухович. Пізніше він заявив, що текст Радіодиктанту стане початком його нової книжки.

Нагадаємо, Радіодиктант національної єдності вперше було проведено 2000 року командою Українського радіо, яке нині входить до Національної суспільної телерадіокомпанії України. Відтоді він проводиться щорічно, 9 листопада, у День української писемності та мови.

Українське радіо — найбільша FM-мережа й найпопулярніше розмовне радіо України із середньодобовим охопленням майже мільйон радіослухачів. Входить до структури Суспільного мовлення — найбільшої медіакомпанії країни, яка не залежить від олігархів та політиків, служить і підзвітний лише громадянському суспільству.

Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців.