«День Гідності» — команда Суспільного готує міжрегіональний спецефір

«День Гідності» — команда Суспільного готує міжрегіональний спецефір

19 лис. 2021

У неділю, 21 листопада, на регіональних телеканалах Суспільного вийде прямоефірний спецпроєкт «День Гідності», який готують команди мовника у всіх регіонах. Початок — о 16:30. 

«Хочеться, щоб спеціальний ефір об’єднав наших глядачів та занурив у мандрівку спогадами учасників Євромайдану. Глядачі побачать 22 включення з головних площ, меморіалів Небесній сотні та інших місць, які назавжди увійшли у історію Революції Гідності у вашому місті. Сподіваюсь, розмаїтий досвід учасників ефіру нагадає нам всім наскільки Революція Гідності стала важливою подією в житті кожного українців», — розповіла головна редакторка спеціального проекту Ірина Цибух. 

Читате також: «Свої» — новий соціальний проєкт Суспільного до Міжнародного дня толерантності

Кореспонденти Суспільного включатимуться у прямий ефір з локацій, пов’язаних з Революцією гідності: зі скверів та площ, де розгорталися події у 2013-2014 роках, місць, де стояли блокпости, та храмів, де збирали волонтерську допомогу для учасників Майданів. Ведучим у київській студії спецпроєкту буде Олександр Єльцов, а з Майдану Незалежності в ефір вмикатиметься Світлана Стеценко. Головний режисер проєкту — Сергій Жулін.

Включення Суспільне Херсон відбуватимуться з площі Свободи: саме там у 2013 – 2014 роках збиралися учасники Євромайдану. 

«Були протистояння, сутички, зойки, але було місце і взаємопідтримці, любові та молитві. Гість ефіру – Ігор Семеніхін, військовий капелан – один із священників, які по черзі правили молитву між двома натовпами херсонців: з майдану та з антимайдану. Це був ніби острівець примирення. Посередині. Де вщухав гамір і люди могли спокійно висловитися, поміркувати, визначитись. Тоді цей острівець врятував багатьох. Для нас важливо, аби вся Україна почула – жителі Херсонщини, яка є прикордонним регіоном, завжди були і є патріотично налаштованими», — каже тимчасово виконувачка обов’язків продюсерки Херсонської філії Суспільного Еріка Авдєєва.

«Найактивнішою була саме молодь, — розповідає отець Ігор. — Юнаки і дівчата вже не хотіли слухати боязких порад і розпоряджень від старших. Вони обрали європейський напрямок і впевнено та сміливо брали ініціативу в свої руки. Вони збирали теплі речі, їжу і ліки, залишались у тут же створеному штабі самооборони цілодобово. Молодь боронилась і готова була йти до кінця. Це лунало з вуст і відчувалося у повітрі».

Нагадаємо, Суспільне мовлення — це найбільша мережа телерадіоканалів та цифрових платформ в Україні, які незалежні від владних чи бізнесових структур. В Херсонській області — це телеканал UA: ХЕРСОН і радіо Українське радіо Херсон. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців.

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами й випусками новин Херсонщини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Херсон у Фейсбуці та Українському радіо Херсон, а також онлайн на сайті філії.