Команди Суспільного Херсона, Дніпра та Сум — тепер з новою знімальною технікою

Команди Суспільного Херсона, Дніпра та Сум — тепер з новою знімальною технікою

13 жов. 2021

Команди Суспільного Херсона, Дніпра та Сум отримали сучасну знімальну техніку та обладнання для прямих включень і трансляцій з місця подій. 

Читайте також: Суспільне розбудовує гіперлокальну мережу: команда зустрілася з громадами Сумщини

За словами технічного директора Суспільного мовника Юрія Бойчука, техніку модернізують завдяки фінансовій підтримці, господарським коштам або грантовій підтримці.

«Сьогодні це стало можливим у межах грантового проєкту “Комплексна технічна модернізація АТ «НСТУ»”, що фінансується Державним департаментом США. Нове обладнання вплине на якість контенту, на ефективність та зручність роботи регіональних команд. Сучасні камери, ноутбуки, комплекти LiveU — є актуальним інструментом для мультимедійного виробництва», — підкреслив Юрій Бойчук.

В.о. продюсерки Суспільне Херсон Еріка Авдєєва та в.о. менеджера філії Михайло Сваричевський акцентували, що техніка дозволить збільшити кількість проєктів власного виробництва. 

«Наші працівники відзавтра почнуть ознайомлюватися та освоювати нову техніку на практиці. Найперше, де ми застосуємо обладнання, — на флагманській програмі “Сьогодні. Головне”, також на творчих проєктах власного виробництва. З такою технікою їх буде більше. А враховуючи те, що філія Херсонської області наближена до Криму, нам є про що розповідати», — зазначив Михайло Сваричевський.

Головний інженер Суспільне Дніпро Дмитро Поривай звернув увагу на те, що отримане заодно мережеве обладнання для здійснення обміну мультимедійного потоку між філіями та центральною дирекцією — значний крок в автоматизації процесів, на які до цього йшло значно більше часу.

Головний інженер Суспільне Суми Андрій Кисильов, своєю чергою, додав: «Технології не стоять на місці. Радий, що Сумська філія, як і інші регіони, осучаснюється відповідно до нових стандартів»

Зазначимо, раніше сучасне знімальне обладнання також отримали Одеська, Миколаївська, Закарпатська, Черкаська, Дніпровська, Полтавська та Чернігівська філії Суспільного мовника. 

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Фото — Володимир Шевчук