Суспільний телеканал

Суспільний телеканал "Скіфія" відтепер мовить у широкоекранному форматі

5 лют. 2019

4 лютого телеканал "Скіфія" суспільного мовника Херсонщини змінив поточний формат свого мовлення, а саме здійснив перехід з поточного формату 4:3 у широкоекранний — 16:9.

"Це ще один крок, який нам вдалося зробити на шляху реформування Суспільного, — говорить продюсер Херсонської філії Суспільного Василь Середюк. — Вже вкотре переконуюсь — якщо працювати разом, все обов’язково вийде. Так, завдяки взаємодії між творчим і технічним відділами вдалося здійснити перехід у широкоекранний формат мовлення. Ми прагнули цього давно, але технічно це було важко зробити".

Технічна служба філії провела перекомутацію студійної та ефірної апаратної й налаштувала старе обладнання на роботу у широкоекранному форматі.

"Всі оператори, що працюють у філії, забезпечені камерами FullHD, тож ми змогли абсолютно всі зйомки перевести у формат 16:9, — сказав головний інженер Херсонської філії Суспільного Вадим Хоменко. — Проблема була якраз із камерами студійними. Та завдяки отриманому додатковому обладнанню із центральної дирекції НСТУ вдалося вирішити цю проблему".

Тепер усі програми власного виробництва "Ранок на Скіфії", "Тема дня" і "Таврійські новини" та інші транслюватимуться у форматі 16:9.

"Херсонська філія Суспільного мовника підтримує сучасні технологічні тренди й розвивається разом зі світом. Ми розуміємо, що розмір телевізійної картинки 3:4 відходить у минуле, поступаючись вимогам сучасності, де панує широкий формат. Перехід на нові технології додасть зручності нашим глядачам, які дивляться нас у цифровому мовленні і мають екрани для показу відео у розмірі 16:9. Наступним етапом буде перехід на новий рівень якості відтворення відео, але для цього вже потрібні значно більші вкладення", — зазначила менеджерка Херсонської філії Суспільного Оксана Шило.

Нагадаємо, нещодавно на новий формат мовлення перейшло суспільне телебачення Миколаєва.