«Незалежність єднає» — святковий концерт на телеканалі UA: ХЕРСОН

«Незалежність єднає» — святковий концерт на телеканалі UA: ХЕРСОН

19 сер. 2021

24 серпня о 16:00 (з повтором о 20:30) в ефірі телеканалу UA: ХЕРСОН дивіться святковий концерт «Незалежність єднає». До виробництва проєкту долучилися всі регіональні команди Суспільного. Вони знайшли унікальні місцеві гурти, які грають авторську музику. 

Читайте також: 30 приводів побувати на Херсонщині від Суспільне Херсон

«Коли у нас з’явилась ідея об’єднати всі регіони в одному святковому концерті, ми навіть не уявляли, наскільки гарний результат отримаємо. Різноманіття музичних гуртів, стилів та жанрів на абсолютно унікальних місцевих локаціях зробило цей проєкт цікавим та розважальним одночасно. Дуже рекомендую дивитись, слухати і розповідати іншим», — каже генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Суспільне Херсон разом з вокальним гуртом «General Voice» відзняли кліп на пісню «Ми Україна».

Керівник гурту – Олексій Пономарьов, заслужений діяч мистецтв України, який написав більше 2000 авторських пісень. Пісня «Ми Україна» була написана у 2018 році й стала хітом у репертуарі гурту.

«Я написав цю пісню тоді, коли Крим був під загрозою. Увесь біль моєї Батьківщини – колиски мого дитинства, відображений в тексті та в динаміці пісні. Сьогодні, в 2021 році, коли країна переживає нове перезавантаження – пісня звучить по-новому, з новою емоцією та з новим трендом – трендом свободи, любові та бажанням стати "Новою НайДержавою"», — каже Олексій Пономарьов.

Вокальний гурт «General Voice» був створений у 2012 році при управлінні міліції у Херсонській області. У перекладі з англійської, назву гурту трактують двозначно як «Голос генерала» або «Головний голос».

Сьогодні гурт є частиною громадського об’єднання «ЄДИНИЙ ЩИТ».

«Я вже давно знаю гурт "General Voice" і слідкую за їхньою творчістю. Цей гурт не стоїть на місці завдяки шаленому творчому життю його керівника – Олексія Пономарьова. Він створив тисячі авторських пісень, це чималий доробок. Працювати над цією піснею, по втіленню її відео версії, було самим задоволенням. Ми додали до відео версії сюжетну лінію, де головну роль зіграв скелелаз Андрій Дубінін. Знімали кліп на скелях поблизу селища Микільське у Херсонській області – це неймовірно красиве, енергетичне місце», — розповідає продюсер Херсонської філії Суспільного Рустам Авдєєв

Загалом для проєкту зняли 23 кліпи сучасних українських виконавців. Це і народна пісня, і рок, і кантрі. Кожен регіон вкладав у відео символи любові, боротьби та розвитку України. 

«Наше різноманіття і, одночасно, наша єдність — те, чим ми керувалися, генеруючи ідею майбутнього концерту. Ми будемо віртуально подорожувати країною. Концерт відкриваємо Гімном України. Героями відео, за задумом, стали 30-річні українці, люди, які народилися та реалізувалися професійно вже за незалежної України. Винятком є лише Денис Синюк, воїн АТО, якому назавжди лишилося 22», — розказує авторка концепції проєкту Ольга Журавльова.

Обрані музичні гурти та виконавці неодноразово перемагали на конкурсах та фестивалях, багато з них часто відвідують з концертами передову або долучаються до волонтерських місій.

Нагадаємо, Суспільне мовлення — це найбільша мережа телерадіоканалів та цифрових платформ в Україні, які незалежні від владних чи бізнесових структур. В Херсонській області — це телеканал UA: ХЕРСОН і радіо Українське радіо Херсон.   

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і випусками новин Херсонщини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Херсон у Фейсбуці та Українському радіо Херсон, а також онлайн на сайті філії.