«Мандри без зусиль» — подкаст про маловідомі мальовничі маршрути від команди UA: ХЕРСОН

«Мандри без зусиль» — подкаст про маловідомі мальовничі маршрути від команди UA: ХЕРСОН

3 сер. 2021

Команда Суспільного в Херсоні стартувала із серією подкастів про невідомі туристичні маршрути національними парками області — «Мандри без зусиль». Нові епізоди виходитимуть раз на два тижні тривалістю 30 хвилин. Кожна програма розповідатиме щоразу про інший парк. 

Читайте також: 30 приводів побувати на Херсонщині від Суспільне Херсон

Ведучий подкасту, фахівець діджитал-відділу Суспільного Херсона Владислав Чеботарьов обожнює подорожі та знає про національні парки Херсонської області практично все. Разом із гостями подкасту він розкаже про найбільшу напівпустелю Європи, безлюдний острів, солоні озера, пташині базари та лабіринти Дніпровських плавнів. Як звучить ніч в Олешківських пісках? Де краще розбити намет на острові Джарилгач? Чому вода в солоних озерах рожева? Та як подолати туристичні маршрути регіону із комфортом.

«Останнім часом Херсонщину рекламують, як туристичний регіон. Тому в нашої команди діджиталу виникла ідея: “А чому б не створити цікаву програму розповідей про подорожі Національними парками області?” Тим паче, я працював у одному з них, тому мені легше зорієнтуватись, про що розповідати та на що наголошувати слухачам. Герої подкасту – працівники парків, а також люди, які полюбляють активний відпочинок серед херсонської природи. Мені особисто дуже подобається відпочивати від цивілізації, тому я намагався в подкасті цю симпатію передати, а також змотивувати вирушити в подорож одним із туристичних маршрутів, який слухачу сподобається найбільше», — каже Владислав Чеботарьов.

«Працювати над подкастом було цікаво. Для всіх нас – це перший такий досвід. Було все – бурхливі обговорення, переписування сценарію, перемонтовування. Врешті, ми отримали перший випуск такий, як і хотіли, – насичений, наповнений різними фактами та коментарями досвідчених подорожувальників. Нам навіть вдалося розвіяти міфи, які давно існували на Херсонщині. Тому запрошуємо всіх послухати наш подкаст. Перший випуск про національний парк «Олешківські піски». А далі буде!», — розповідає керівниця діджиталу Херсонської філії Суспільного Таміла Іванова.

Слухати подкаст «Мандри без зусиль» можна на сервісах:

За словами шеф-редакторки новин Херсонської філії Суспільного Наталії Верлати, подкаст «Мандри без зусиль» — це не адаптація вже готового продукту, а абсолютно оригінальний контент.

«Я впевнена, що з кожним новим випуском подкасту зростатиме наша аудиторія і наш професійний рівень. Запрошуємо всіх до прослуховування й до обговорення. Пишіть нам, що цікавить і про які б маршрути ви б хотіли почути. Ми обов’язково розповімо про них», — каже Наталія Верлата.

Нагадаємо, Суспільне мовлення — це найбільша мережа телерадіоканалів та цифрових платформ в Україні, які незалежні від владних чи бізнесових структур. В Херсонській області — це телеканал UA: ХЕРСОН і радіо Українське радіо Херсон.   

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і випусками новин Херсонщини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Херсон у Фейсбуці та Українському радіо Херсон, а також онлайн на сайті філії.