Два роки мовлення із логотипом Суспільного UA: ХЕРСОН

Два роки мовлення із логотипом Суспільного UA: ХЕРСОН

22 лип. 2021

Сьогодні, 22 липня, Херсонська філія Суспільного святкує річницю отримання логотипу UA:, який є своєрідним знаком якості Суспільного.

Сьогодні Суспільне Херсонщини — найбільший мовник в регіоні. На території області можна дивитися телеканал UA: ХЕРСОН та слухати Українське радіо Херсон, оперативна інформація - на діджитал-платформах.

Читайте також: UA: ХЕРСОН: суспільний мовник завжди поруч

«За ці два роки якість продукту, який ми виготовляємо, значно покращилась, бо працівники компанії почали проходити навчання у фахових тренерів, у роботі застосовуються нові підходи та методи. Великим досягненням за ці два роки стала налагоджена робота з локальними сторонніми продакшенами. Ми переживаємо як успіхи, так і невдачі, а це означає що ми ще продовжуємо реформу заради того, аби UA: ХЕРСОН був гідним довіри аудиторії і розширював коло своїх шанувальників», — зазначає продюсер UA: ХЕРСОН Рустам Авдєєв.

Серед змін, які відбулися протягом двох років, продюсер відзначає збільшення частки новин у регіональному ефірі, втілення в життя спецпроєктів «Пам’ятаємо. 1944», «Цей день змінив моє життя», «Єдині», «З південного неба» та створення документального фільму «Катя» в річницю загибелі громадської активістки Катерини Гандзюк. Серед своїх головних завдань команда вбачає інформаційну гігієну і планомірно привчає до неї свою аудиторію.

Команда Херсонської філії Суспільного виготовляє теле-, радіо- та інтернет-контент за всіма стандартами незалежної журналістики, опанувала нові форми роботи, працює у прямому ефірі, що дає можливість одразу з місця події включити кореспондента і першими повідомити важливу для аудиторії інформацію.

Сайт і сторінки у соцмережах (ютуб-канал та фейсбук-сторінка) невпинно нарощують відвідуваність, на високому рівні цитованість матеріалів, зростає число підписників, кількість переглядів матеріалів. Є кепшн-відео, які назбирали понад мільйон переглядів:

  • Про родину Сахно, яка збирала донечці 2,5 млн. доларів на препарат Золгенсма від спірально-м’язової атрофії. Зараз дівчинці вже зробили укол і вона на реабілітації.

  • Про двох котів, які живуть в одній із пожежних частин Херсона.

З 15 липня 2020 року в ефірі UA: ХЕРСОН виходить міжрегіональне шоу «Ранок на Суспільному». Про Херсонщину телеглядачам Суспільного всієї України розповідає спеціальна кореспондентка проєкту Олена Ліщенко, яка працює в парі з відеографом Олександром Шепелем.

З вересня 2020 року Суспільне Херсонщини щодня готує для глядачів, слухачів та читачів не лише актуальні новини, а й щоденну 52-хвилинну підсумкову програму «Сьогодні. Головне», яка поєднала в собі топ новини дня та їх експертний аналіз. Для втілення творчого задуму налагодили тісну співпрацю між підрозділом новин та ведучими гостьових студій – команда проєкту працює у зв’язці і націлена на оперативність та актуальність.

У жовтні 2020 року в ефірі UA: ХЕРСОН був реалізований проєкт «Виборчий округ. Місцеві» – суспільно-політичний проєкт регіонального мовлення Суспільного, що мав на меті налагодити діалог між владою та виборцями, надати аналіз діяльності осіб на виборних посадах. 12 випусків проєкту за участі кандидатів на посаду Херсонського міського голови та кандидатів у депутати Херсонської міської та обласної рад, які були адаптовані і для радіоефіру. Команда поставила за мету надати глядачеві неупереджену, достовірну, збалансовану інформацію, а всім кандидатам – рівні умови. 

Наприкінці 2020 року на UA: ХЕРСОН та всіх регіональних телеканалах Суспільного вийшли проєкти, відібрані на відкритому конкурсі «Створюй із Суспільним»:

«Суспільне Херсону – територія, вільна від джинси і маніпуляцій. Не всі одразу зрозуміли, що є медіа, яким цікава звичайна людина, з її бідами й радостями. Ми дуже тішимося у ньюзрумі, коли звертаються телеглядачі чи слухачі й говорять, що їм порадили піти саме до нас, бо Суспільнесправедливо все з’ясує, — розповідає шефредакторка новин Наталя Верлата. — Наша команда – це відважні новинарі й завзятий діджітал відділ, мужні оператори і вмілі режисери монтажу. Ми готові і далі нести інформацію доя громади за всіма цінностями Суспільного і журналістськими стандартами».

Також щодня в ефір виходить прямоефірне токшоу «Радіодень» спільний спецпроєкт Українське радіо Херсон та телеканалу UA: ХЕРСОН культурної та суспільно- корисної тематики, оперативне висвітлення і аналітика найважливіших суспільних подій міста й області, присвячені регіональному розвитку, економіці, соціальній сфері, здоров’ю, транспорту, праву, антикорупційному руху тощо.

Читайте також: Дмитро Хоркін визначив 4 пріоритети для розвитку Українського радіо в регіонах 

«За два роки, які Херсонська філія Суспільного носить корпоративний знак якості UA, з упевненістю можу сказати, що наша команда готує для наших слухачів якісні радіопрограми про життя регіону без фейків і маніпуляцій, з дотриманням всіх журналістських стандартів, а також продовжує постійно розвиватися і вдосконалюватися, задля наших слухачів, які вартують отримувати якісний контент», —  каже редакторка Українське радіо Херсон Маргарита Лазник.

«Змінився формат передач. Більш достовірна, збалансована інформація. В ефірах стало більше спілкування з громадою. Більше достовірної інформації – використання перевірених фактів, баланс (рівновага) думок, який надає аудиторії вислухати різні точки зору і зробити свої висновки. Основа роботи – це згуртований колектив. Допомога один одному, співпраця  з відділами  новин, передач, діджиталу. Це значно покращує якість контенту», — зазначає редакторка Українське радіо Херсон Тетяна Герман.

Нагадаємо,  Суспільне мовлення — це найбільша мережа телерадіоканалів та цифрових платформ в Україні, які незалежні від владних чи бізнесових структур. В Херсонській області — це телеканал UA: ХЕРСОН і радіо Українське радіо Херсон.

Всі проєкти Суспільного Херсонщини, а також актуальні новини та кепшнвідео можна переглянути на цифрових платформах мовника:

Дивитися телеканал UA: ХЕРСОН онлайнза посиланням.

Слухати Українське радіо Херсон можна онлайн та на частотах: 

  • Херсон – 100, 6 FМ;
  • Скадовськ — 101,7 FM;
  • Василівка – 105,8 FМ;
  • Чонгар – 100,7 FМ;
  • Новотроїцьке – 102,8 FМ;
  • Високопілля - 103,0 МГц.