Херсонська філія Суспільного готує спецпроект до Дня Соборності України

Херсонська філія Суспільного готує спецпроект до Дня Соборності України

21 січ. 2019

Суспільний мовник Херсонщини готує спецпроект до Дня Соборності України, який вийде в ефір 22 січня, починаючи з 07:00 ранку.

У ньому беруть участь всі підрозділи Херсонської філії Суспільного: творчі групи "Тема дня" та "Ранок", радіо та бюро новин. Кожен має власний відрізок роботи, але всі вони об’єднуються у добре продуману систему, де працюють разом.

"Ми вперше замахнулися на такий великий проект, — зазначає продюсер філії Василь Середюк. — Триватиме він з ранку 22 січня і завершиться підсумковою "Темою дня" на телебаченні. Це в жодному разі не будуть тільки спогади про історичні події сторічної давнини. Ми вирішили більше зосередитися на сучасному. Тому готуємо історії людей, які власним прикладом об’єднують українців".

Розпочнеться ефір тематичною ранковою програмою. Гості студії розкажуть про те, що відбувалося на Херсонщині в час підписання Акту Злуки, як Україна проходила шлях Єднання, ознайомлять глядачів з новим літературним альманахом та запросять до участі в загальноукраїнській акції "Ланцюг милосердя".

"Віримо, що ефір буде цікавим і насиченим. Принаймні докладаємо до його підготовки багато зусиль — спілкуємося з експертами: істориками, письменниками, активістами. Хочемо, щоб кожен наш глядач зрозумів, наскільки важливі нині ідеї Соборності. Плануємо частину ефіру провести спільно з радіо", — говорить керівниця творчої групи "Ранок" Херсонської філії Суспільного Тамара Муравицька.

Протягом місяця радійники Херсонської філії Суспільного проводили опитування серед херсонців. Запитували що для них означає Україна. Найяскравіші відповіді звучатимуть протягом дня 22 січня на хвилях UA: Українського радіо Херсон.

"Ми задумували цей проект, просто як міжпрограмки до Дня Соборності, — зазначає лінійна продюсерка радіо Херсонської філії Суспільного Наталя Шклярук. — Але він виріс у дещо більше — ідею проведення радіомарафону до цієї дати. Тому в усіх програмах ми порушуватимемо тему Соборності та говоритимемо про те, що об’єднує українців".

За всіма подіями цього дня уважно стежитимуть новинарі філії.

"До сторіччя проголошення Соборності України новинарі Херсонської філії Суспільного влаштовують інформаційний марафон. У місті з цієї нагоди відбудеться багато заходів. На ключових з них побувають наші кореспонденти — це і день відкритих дверей у художньому музеї, де працюватиме виставковий проект "Українське мистецтво у фондах музею"; і святкова акція у Шевченківському сквері. У державному архіві цього дня відкриють виставку історичних документів того часу. Буде і низка нестандартних заходів. Про все це новинарі Херсонської філї Суспільного розкажуть першими", — пообіцяла шеф-редакторка новин Наталя Верлата.

А ввечері, о 19:20, на телеканалі "Скіфія" вийде в ефір спецвипуск "Теми дня", присвячений сторіччю Соборності.

"У День Соборності наша команда вирішила змінити звичний формат програми "Тема дня". Це буде спільна робота редакторів суспільно-політичного мовлення, новин та радіо. Ми вийдемо за межі студії, поговоримо про те, що сьогодні об’єднує нас, що робить Україну соборною. Почуємо тих, хто зараз захищає цю єдність на фронті, тих, хто змінив своє життя задля допомоги іншим. Це будуть слова не істориків та науковців, а слова простих людей", — розповіла головна випускова редакторка творчої групи "Тема дня" Ольга Петренко.

Переглянути випуски новин та програм спецпроекту до Дня Соборності України можна буде на сторінці Херсонської філії Суспільного у Facebook.