Рятувальники перевірили, як опалюють свої будинки мешканці передмість Херсона (ВІДЕО)

14:52, 21 лис. 2019
 
Рятувальники перевірили, як опалюють свої будинки мешканці передмість Херсона (ВІДЕО)

В осінньо-зимовий період найчастіше причинами пожеж стають порушення правил опалення помешкань або несправність електроприладів. Про це кореспондентам Суспільного сьогодні під час рейду в передмісті Херсона розказала інспекторка служби з надзвичайних ситуацій Юлія Яцкович. За її словами цього року в області сталося  2 652 пожежі, через які загинуло 48 людей, зокрема троє дітей.

"Під час опалювального сезону для обігріву своїх помешкань люди використовують саморобні або несертифіковані електрообігрівачі та порушують техніку безпеки при експлуатації пічного опалення. Тому ми сьогодні в селищі міського типу Зеленівка проводимо рейд, заходимо в помешкання, людям показуємо, які є порушення", - говорить провідна інспекторка Дніпровського районного відділу служби з надзвичайних ситуацій Юлія Яцкович.

80-річна Катерина Місецька показує інспекторам грубу, якою не користується кілька років. Будинок опалює газовим конвектором.

"Топили взимку, коли були сильні морози, щоб не замерзла вода. А зараз навіщо протоплювати? Я тут їсти приготувала та пішла до кімнати - там тепленько у мене", - каже жителька Зеленівки Катерина Місецька.

Юрій Култаєв користується пічкою з 1961-го року. На зиму пенсіонер самостійно заготовляє дрова:

"Мене виручають електрики. Вони під стовпами зрізують вітки, а я їх притягую додому і сусіди віддають, кому не потрібні".

Інспектори перевіряють стан пічки та розповідають про правила її експлуатації. Юлія Яцкович говорить, що подібні рейди в осінньо-зимовий період рятувальники проводять регулярно. Заходити до приватних будинків без дозволу господарів не можуть, тому намагаються доносити інформацію до людей через інформаційні буклети.

Аліна Олефір, Григорій Шматко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі