Херсонська школярка намагалася накласти на себе руки (ВІДЕО)

16:12, 20 лис. 2019
 
Херсонська школярка намагалася накласти на себе руки (ВІДЕО)

"Я нікому не потрібна" - перша фраза, яку почула патрульна офіцерка від школярки, яка хотіла стрибнути з 9-го поверху недобудови у центрі Херсона. Про це сьогодні кореспондентам Суспільного розказали патрульні поліцейські. 

"Вчора близько 9-ї ранку мені зателефонувала завуч з виховної роботи однієї зі шкіл міста і повідомила, що учениця їх школи веде пряму трансляцію з якоїсь недобудови. І її слова були такі: "Це моє останнє відео, я не хочу жити, мене всі покинули". І зв’язок перервався. Старшокласники розпізнали це місце і сказали, що це недобудована лікарня імені Тропіних. Ми вирушили на місце і дійсно побачили, що на краю даху стоїть дівчина і дивиться вниз", - розповідає старший інспектор управління патрульної поліції в Херсонській області В’ячеслав Грибко.

На 9-му поверсі недобудови, що на вулиці Комарова, 15-річна учениця однієї з херсонських шкіл хотіла вкоротити собі віку. Як рятували дівчину, розказує інспекторка відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції в Херсонській області Ірина Луняка:

"Коли ми піднялися, вона стояла до нас спиною і найголовніше було не злякати її. Коли вона обернулась і побачила, що ми тут, я зрозуміла, що вона не хотіла з нами говорити. Потім я побачила, що вона плаче. На місці було ухвалено рішення, щоб відвернути таку страшну біду, я продовжувала з нею спілкуватись. Рушила до неї, просила, щоб вона обернулась і спустилась. Перше наше запитання було: чому вона тут? Що її спонукало на такий вчинок? Вона сказала: "Я нікому не потрібна". І саме це місце знакове для мене, бо поруч дитяча лікарня і там усі мами ведуть дітей за руку. І вона спостерігала за ними, стоячи нагорі".

Як розказує начальник відділу ювенальної превенції Ярослав Шанько, зараз дівчина у центрі соціально-психологічної реабілітації:

"З нею проводиться робота та в подальшому буде направлено ще до центру надання психологічної допомоги. Як вона пояснює, що побутові конфлікти, проблеми в сім’ї. Вказана сім’я перебуває на обліку як така, що опинилася в складних життєвих обставинах. В даній сім’ї ще виховувався 17-річний син та 7-річний син. Батька в неї немає - вітчим. Та і мати, яка зловживає алкогольними напоями. Також за вказаним фактом ще відкрито кримінальне провадження за статею 120 Кримінального кодексу України. Це "Доведення до самогубства".

Галина Гуренок, методистка психологічної служби методичного кабінету при управлінні освіти Херсонської міської ради:

"У всіх навчальних загальноосвітніх закладах міста є практичні психологи і головна їх функція, звичайно, відслідковувати емоційний стан дітей, аналізувати, наскільки комфортно дитина почувається в школі. І не завжди ми можемо з вами як працівники, як оточуючі дитину люди зрозуміти наскільки дитина добре почуває себе у родині. Важко уявити собі стан дитини, яка наважилася на такий страшний вчинок. Але, безумовно, дорослі, які оточують дитину, повинні бути зараз налаштовані на те, щоб спостерігати за тим, як підліток себе почуває".

Світлана Піцан, Ігор Педченко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі