На Херсонщині тривають змагання з боротьби серед спортсменів з вадами слуху (ВІДЕО)

16:14, 19 лис. 2019
 
На Херсонщині тривають змагання з боротьби серед спортсменів з вадами слуху (ВІДЕО)

У Чорнобаївці сьогодні відкрився кубок України з вільної та греко-римської боротьби серед спортсменів з вадами слуху. Турнір триватиме до 21-го листопада. Там побували кореспонденти Суспільного.

Кубок України відкрився з параду. Участь у цьогорічних змаганнях беруть 50 спортсменів з восьми областей України. Розпочали о 10-й, другий етап - о 16-й.  Змагаються спортсмени в усіх вагових категоріях. Першими вийшли на татамі спортсмени з вагою 60 кілограмів.  

"Перспектива – це потрапляння у склад збірної команди України. Тут присутні тренери збірної команди України Коєв, Антонов і Садоян. Вони будуть дивитись, визначати перспективних спортсменів і включати до складу збірної. Нещодавно майже всі учасники брали участь у чемпіонаті Європи, який проходив в Білорусі два тижні тому. І тренери там теж були присутні. Зараз такий проміжний етап, який дасть можливість переглянути готовність спортсменів до майбутніх змагань", - розповідає виконуючий обов’язків начальника регіонального центру "Інваспорт" Борис Кедровський.

Серед учасників змагань юніори та дорослі, говорить головний тренер збірної Дмитро Антонов. На нещодавньому чемпіонаті Європи Україну представляли 26 спортсменів, які завоювали 28 медалей, що дало змогу команді посісти третє місце:                    

"Наступного 2020-го року відбудеться Чемпіонат світу серед кадетів, молоді та дорослих. Я вважаю, що наші спортсмени виступили досить успішно. А зараз у нас в Херсоні вперше відбудеться Кубок України. Я всім бажаю успіху, вони покажуть цікаві технічні прийоми".

Володимиру Глухову 16 років. Цього року він став чемпіоном Європи з вільної боротьби. Змагання були складні, суперники - сильні, розповідає хлопець:

"Я почав займатися боротьбою ще з дитинства. Мене покликали друзі й мені дуже сподобалось. Я по сьогоднішній день займаюся вільною боротьбою. Спорт - це моє життя. Мені дуже подобається боротьба. Я мрію в майбутньому потрапити на ДЕФ-олімпіаду і здобути там "золоту" медаль".

Про те, як тренуються спортсмени з вадами слуху разом з іншими дітьми, розповідає директор вищого училища фізичної культури Валентин Сух:

"Учасниками турніру є вихованці вищого училища фізичної культури Єлкін Влад і Олефіренко Павло, які нещодавно повернулися з чемпіонату Європи. Я хочу відзначити, що наш навчальний заклад - єдиний в Україні, в якому навчаються діти з особливими потребами. І для нас це був дуже сміливий крок, коли ми на це пішли. Але я щасливий, що ці діти почувають себе комфортно у нашому колективі. Діти вже володіють мовою жестів, у нас є сурдоперекладач, якого ми запросили. Вони всі на рівних навчаються, тренуються і живуть в нашому навчальному закладі".

Олена Протопопова, Олександр Шепель.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі