Усіх охочих сьогодні перевіряли на рівень цукру в крові (ВІДЕО)

16:41, 14 лис. 2019
 
Усіх охочих сьогодні перевіряли на рівень цукру в крові (ВІДЕО)

Безплатно перевірити вміст цукру в крові й одразу дізнатися результат - таку процедуру сьогодні могли пройти пацієнти трьох поліклінік лікарні Афанасія та Ольги Тропіних у Херсоні. Захід приурочили до Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом. За три години, розказує сімейна лікарка Тетяна Нахаба, у першій поліклініці пройшли експрес-тест на рівень глюкози у крові 79 людей. Первинного захворювання не виявили.

"Прочитала статтю, що сьогодні буде така акція, і вирішила привести свою маму, щоб вона перевірила рівень глюкози у крові та ще й тиск їй поміряють", - говорить Тетяна Черненко, яка перевірила рівень цукру в крові.

До поліклініки Тетяна Черненко привела матір. Поки сиділи в черзі, вирішила й собі перевірити рівень глюкози:

"В межах норми. Все добре".

Разом з дружиною на обстеження прийшов Володимир Марковський. Крім тесту на рівень цукру в крові, чоловік здав аналіз на холестерин і перевірив артеріальний тиск:

"Я дізнався через Інтернет - було оголошення. Подивився і вирішив перевіритися. Корисно це. Цукор у мене в нормі".

Перевірити рівень глюкози прийшла і Лариса Аргута. Дівчина говорить, що контролює це питання, бо в родині є хворий на цукровий діабет:

"Я рада, що цукор у нормі, тому що є схильність - у тата це захворювання є. Вирішила зараз перевіритися, переконатися, що в мене все добре".  

Під час заходу, говорить сімейна лікарка Тетяна Нахаба, обстеження пройшли майже 80 людей. В одинадцятьох із них цукор підвищений. Ці люди, додає лікарка, перебувають на диспансерному обліку.

Ольга Ляшенко, Григорій Шматко. 

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі