У Херсоні тривають змагання з боротьби, приїхали учасники і з-за кордону (ВІДЕО)

17:24, 8 лис. 2019
 
У Херсоні тривають змагання з боротьби, приїхали учасники і з-за кордону (ВІДЕО)

270 спортсменів з України, Білорусі та Молдови зустрілися у Херсоні на відкритому турнірі з вільної боротьби серед юніорів. Змагання пам’яті Іллі Кулика, які стартували сьогодні, триватимуть два дні, боротимуться 18-20-тирічні хлопці та дівчата.

У перший день турніру змагаються 110 спортсменів. Стежать за поєдинками судді міжнародної категорії з різних міст України, говорить головний суддя змагань Валерій Іздебський:

"Сутичка триває шість хвилин: перший період - три хвилини, перерва 30 секунд і потім другий період. Якщо різниця в балах у спортсменів буде більше десяти, то це автоматична технічна перевага, сутичка закінчується".

Своїх спортсменів з Білорусі привіз тренер Гомельського училища олімпійського резерву В’ячеслав Тукаль:

"Готувалися відповідально, бо не вперше ми тут. Я знаю, що турнір важливий, майже вся Україна збирається і Молдова, тому приїздити не підготовленими немає сенсу. В нас приїхали п’ятеро хлопців та дві дівчини".

Наталія Бельська на турнірі вдруге. Минулого року, каже дівчина, не вдалось перемогти, цьогоріч повернулася за перемогою:

"Відповідальність дуже велика. Ти приїздиш до чужої країни, не хочеш зганьбити свою країну в першу чергу, тому готувалися у посиленому режимі. Взагалі, я з дитинства була більш активна, спробувала цей вид спорту і зрозуміла, що це – моє. Шостий рік займаюсь вільною боротьбою в училищі Олімпійського резерву у Гомелі".

Дмитро Душков – чемпіон Молдови з вільної боротьби. На турнір до України, говорить, приїхав вперше. До змагань готувався не лише фізично, але й морально, бо його суперники старші:

"Мені 16 років, четвертий рік я займаюсь вільною боротьбою. Обрав цей вид спорту, бо в мене в родині є спортсмени, які займаються вільною боротьбою, і в нас цей вид спорту розвинений".

Владислав Єлхін представляє Херсонщину. Хлопець цього тижня повернувся з чемпіонату Європи з вільної та греко-римської боротьби, звідти привіз дві нагороди за друге та третє місця:

"Я тренуюсь вже одинадцять років. Почав займатися ще у школі. На даний час я навчаюсь в училищі на другому курсі. Є якась мрія? Звичайно є. Я мрію перемогти на дефлімпіаді, яка відбуватиметься 2021-го року, і я туди поїду".

Завтра змагатимуться 160 спортсменів.

Аліна Олефір, Григорій Шматко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі