Відбувся обласний етап змагань шкільних аграрних команд (ВІДЕО)

18:13, 7 лис. 2019
 
Відбувся обласний етап змагань шкільних аграрних команд (ВІДЕО)

Обласний етап змагань аграрних учнівських команд відбувся сьогодні у Херсоні. Хто став переможцем і захищатиме Херсонщину на Всеукраїнському зльоті, дізнавалися кореспонденти Суспільного.

Тарас Кобелянський з Великоолександрівського району із командою захищає дослідницькі роботи з вирощування цукрового буряку та кукурудзи:

"Визначили, що при посіві у квітні урожайність кукурудзи у два рази менша, ніж при посіві у травні".

Тарас Кобелянський із власним науковим дослідженням, як вирощувати виноград на Херсонщині, став переможцем минулорічного зльоту юних аграріїв. Ярослав Ситник вперше бере участь у такому науковому змаганні:

"Наприклад, в Америці кукурудза поповнює ВВП держави. В Україні – це ще не розвинено. І якщо ми підвищимо розвиток кукурудзи, зможемо і підвищити рівень ВВП нашої держави".

Микита Галушко з Каланчацького району разом із командою проводив дослідження семи видів капусти:

"Під час свого дослідження ми дізнались, як капуста впливає на наш організм, яку приносить користь. Вона містить багато мікро- та макроелементів, поживних речовин, вітамінів".

Команда Назара Соколовського з Чорнобаївки випробовувала китайський спосіб вирощування картоплі:

"Цей спосіб передбачає, що картоплю вирізають у формі пісочного годинника. Так генетично вона розуміє, що не одна, а їх дві. Це фактор того, що врожаю буде у два рази більше. У нас було три ділянки. На одній вирощували звичайним способом, на інших - китайським. Приріст був на 20 відсотків більшим".

Захист аграрних наукових робіт проходив у обласному центрі еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді. Як розказує завідувачка методичного відділу Тетяна Мудрак, такий конкурс серед школярів проходить вчотирнадцяте. Цього року вісім команд представляють різні райони Херсонщини:

"Діти проводять досліди в різних галузях. Вони вирощують овочеві культури, червонокнижні. Роботи мають багатопланову структуру. Так, діти вчаться писати наукову роботу, роблять облік врожаю, висновки. І пропонують тим, хто займається сільгоспкультурами, нові технології, свої знахідки в області агрономії".

Переможцем обласного етапу стала команда з Нової Каховки, яка представлятиме Херсонщину на Всеукраїнському зльоті учнівських аграрних об’єднань, що відбудеться у Києві наступного року.

Світлана Піцан, Ігор Педченко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі