У Гончарівці провели лекцію-практикум з українського правопису (ВІДЕО)

18:06, 7 лис. 2019
 
У Гончарівці провели лекцію-практикум з українського правопису (ВІДЕО)

Авдиторія чи аудиторія, Афіни чи Атени. Перед проведенням Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності у Херсонській обласній бібліотеці імені Олеся Гончара провели лекцію-практикум, на якій знайомилися зі змінами в українському правописі. Лілія Віжічаніна, керівниця розмовних курсів української мови в Херсоні, розповідає, для чого це потрібно:

"Є оголошення, що цього року автор диктанту Олександр Авраменко буде його диктувати, враховуючи зміни до правопису, то ми вирішили напередодні для всіх охочих провести невелику лекцію: "Зміни до українського правопису". Пояснити, які зміни, чому і чому їх не треба боятися".

На лекцію прийшли близько двадцять херсонців.

"Я завітала на цей захід, бо мені цікаво дізнатися про зміни у правописі. Адже це потрібно кожному українцю, щоб грамотно писати, грамотно висловлюватися. Зрозуміти причини цих змін, які історичні передумови", - говорить Олена Фетісова, прийшла на лекцію.

Руслана Домбровська, прийшла на лекцію:

"В нас зараз стільки змін і в державі, і в правописі. Хотілося б бути в курсі змін".

Не всі з відвідувачів лекції писатимуть завтра диктант.

"Ще не наважуюсь. Ще до цього не доросла, але хотілося б в майбутньому. Років п’ять, як я стала переходити на українську мову в побуті", - говорить Юлія Тищенко, прийшла на лекцію.

Нагадаємо, 22-го травня цього року уряд ухвалив зміни до українського правопису. Всеукраїнський диктант національної єдності був започаткований 2000-го року. Цьогоріч його писатимуть 8-го листопада об 11:00.

Наталія Тимофєєва, Володимир Чепинога.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі