Один день з життя нацгвардійця очима журналістів Суспільного (ВІДЕО)

16:38, 18 жов. 2019
 
Один день з життя нацгвардійця очима журналістів Суспільного (ВІДЕО)

На охорону громадського порядку у Херсоні щовечора заступають близько десяти піших та автомобільних патрулів Нацгвардії. На одному з таких чергувань побували кореспонденти Суспільного. Про один день з життя нацгвардійців - далі.

Саме так починається підготовка до патрулювання міста: групи патрулів відпрацьовують прийоми рукопашного бою, нормативи, порядок застосування зброї, спецзасобів та прийомів рукопашного бою, говорить заступник командира з громадської безпеки Євген Чекалдін:

"Особовий склад військової частини №3056 Національної гвардії України виконує завдання з охорони громадського порядку у місті Херсоні. Переважно - у двох районах міста, залежно від оперативної обстановки".

Марк Васильченко – інструктор з тактичної медицини, навчає військовослужбовців правилам надання першої медичної допомоги:

"Навчаю бійців надавати першу домедичну допомогу на полі бою і в звичайних умовах. На даний час ми відпрацьовуємо норматив накладання турнікету – це самодопомога і взаємодопомога бійцям при масивних кровотечах з кінцівок".

Сергій Бібік з Великої Олександрівки. 2016-го по завершенню навчання у Морському коледжі рибної промисловості хлопцю прийшла повістка до армії. Два роки він відслужив, потім підписав контракт:

"Почав служити з 2016-го року. Був призваний до лав Національної гвардії України на строкову службу. 2018-го був демобілізований. Пішов працювати в охороні. Невдовзі подумав, що потрібно повертатися до лав Національної гвардії, потрібно повертатися до війська через ситуацію, в якій наша держава. Я вирішив зробити свій внесок в її цілісність і незалежність. Тому і вирішив повернутися до Національної гвардії України".

О 17-й годині групи виходять на патрулювання. Наразі, говорить Євген Чекалдін щодня чергують 7-8 піших та два автопатрулі.

Автомобільні патрулі проходять інструктаж у відділенні поліції, де отримують планшети, з’єднані з інформаційно-комунікативною системою Національної поліції України. На них отримують інформацію про звернення громадян на лінію "102".

Одне з повноважень патруля Нацгвардії – перевірка документів у громадян, говорить начальник військового наряду В’ячеслав Левшунов.

Триває патрулювання шість годин – з 17-ї до 23-ї. Наразі чергують, каже Євген Чекалдін, п’ять днів на тиждень.

Аліна Олефір, Олександр Шепель, Владислав Купрєєв.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі