Кореспонденти Суспільного побували на підприємстві, яке виробляє йогурти (ВІДЕО)

16:19, 18 жов. 2019
 
Кореспонденти Суспільного побували на підприємстві, яке виробляє йогурти (ВІДЕО)

Сьогодні в Херсоні до Дня харчової промисловості України, який цьогоріч припадає на 20 жовтня, нагородили п’ять кращих підприємств-переробників сільськогосподарської продукції Херсонщини. На одному з них, де виробляють йогурти, побували кореспонденти Суспільного.

Санітарна зона починається у галереї безпеки, як її називають працівники. На постерах, що звисають зі стелі, вказано, скільки днів минуло без травматизму на підприємстві. Рекордна кількість - півтори тисячі, розказує Віталій Бурдюг, виконувач обов’язків директора з виробництва.

Щоб пройти санпропуск на виробництво, потрібно обов’язково продезінфікувати руки. Окрім того потрібно одягнути спеціальну шапочку, халат і взуття.

За дверима - фасувальний цех або "біла лінія".

"Сам цех після модернізації. Він відповідає всім європейським нормам. Дана конструкція – вентиляція, яка забезпечує піддув стерильного повітря в цю зону. Такі бочки вміщають фруктовий наповнювач, який додають безпосередньо в йогурти. Ось в такому вигляді виходить майже готовий продукт. Після чого на нього вдягається фінальний дизайн і потім він потрапляє на полицю. На лінії встановлені детектори, які виявляють сторонні матеріали, такі, як дерево, каміння, метал", - розповідає Віталій Бурдюг.

На підприємстві за добу розливають більше 100 тонн продукції, розказує Віталій Бурдюк. Вона експортується у країни Європи та Середньої Азії.

Оксана Хлєбус, Владислав Купрєєв.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі