В обласному архіві відкриється виставка документів до двох свят

8:42, 10 жов. 2019
 
В обласному архіві відкриється виставка документів до двох свят

Сьогодні о 14-ій у Державному архіві Херсонської області відкриється виставка документів, присвячена двом святам: Дню захисника України та Дню українського козацтва. Там працюватимуть кореспонденти Суспільного, а про документи, які представлять, розповів нам директор Державного архіву Херсонської області Віктор Лебідь:

"На ній будуть представлені архівні документи, які відображають процеси, котрі відбувалися на теренах Херсонської області щодо її заселення козаками. Це картографічні документи, це сповідальні розписи. Виставка буде представлена як копіями, так і оригіналами документів. Друга складова виставки присвячена нашим захисникам, зокрема, учасникам подій на Сході України. Це документи, які також надійшли на державне зберігання до нашого архіву. І ці документи ми продовжуємо зосереджувати в архіві як на рівні обласного центру, так і в містах та районах області".

Виставка діятиме у холі Державного архіву Херсонської області до 18-го жовтня. За словами директора установи, бажання відвідати експозицію висловили курсанти морської академії. Є заявки від ліцею журналістики та бізнесу, школи гуманітарної праці тощо. Віктор Лебідь каже, що документи можуть зацікавити краєзнавців та дослідників історії області.

Андрій Усов.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі