Майже сто херсонців здали кров для дворічної дівчинки (ВІДЕО)

19:25, 9 жов. 2019
 
Майже сто херсонців здали кров для дворічної дівчинки (ВІДЕО)

90 людей за дві доби стали донорами для дворічної Ангеліни Баб’євої, яка зараз перебуває у реанімації. Про те, що потрібна ІІ-га негативна, працівники Херсонського обласного центру служби крові написали у соцмережах. Наталя Бабій, секретарка головного лікаря центру служби крові, говорить, що радіє з того, що так багато відгукнулося херсонців на прохання допомогти дитині.

Вперше здає кров Ганна Якименко. Хвилюється. Головне, говорить, щоб допомогло:

"Я давно хотіла стати донором. Чесно, не знаю вийде у мене на постійній основі, але буду намагатися здавати. Я вважаю донорство благодійною справою. Кров потрібна завжди".

Олександра Мірошниченко теж вперше здає кров. Говорить, що в соцмережі побачила інформацію про Ангеліну, яка обпеклася, і одразу вирішила, що має допомогти:

"Я давно хотіла здати кров – бути донором. Побачила світлини маленької Ангеліни і вирішила, що саме сьогодні я піду і здам. Дівчинці саме потрібна ІІ-га негативна - і в мене друга негативна. У мене зараз практика і я відпросилася і швиденько прийшла сюди. Вирішила, що необхідно допомогти цій дівчинці".  

Валентин Чесноков говорить, що із процедурою добре знайомий. Чоловік здає кров не на постійній основі, а у термінових випадках, таких, як з Ангеліною:

"Якщо ти можеш допомогти, то треба допомагати. Сьогодні ти допоміг, а завтра тобі – це бумеранг життя".  

Стан дворічної Ангеліни Баб’євої, для якої зараз херсонці здають кров, вкрай важкий. Про це кореспондентам Суспільного розказав заступник головного лікаря з хірургічної роботи Херсонської дитячої обласної клінічної лікарні Віктор Бурдовіцин. Дівчинка перебуває в палаті інтенсивної терапії:

"У неї є ускладнення опікової хвороби - дистрес синдром легенів. Поки що рятуємо дитину. Я вважаю, що буде добрий прогноз для життя дитини".    

Нещасний випадок з дворічною Ангеліною та її однорічним братом Германом стався 28-го вересня. Ірина, їх матір, розказує, що діти бавилися у кімнаті, а вона з кухні пішла до ванної, звідти почула крик. Окроп вилився на Ангеліну і трішки плеснуло на Германа. У хлопця 5 відсотків опіків. Він у задовільному стані і зараз перебуває в опіковому відділенні обласної лікарні. Ангеліна – у відділенні анестезіології дитячої лікарні. Вона підключена до апарату штучної вентиляції легень, розказує Ірина:

"Ангелінка у мене гіперактивна дівчинка. Все це відбулося через неї. Коли я була в туалеті, я почула крик, побігла на кухню. Побачила відкриту духовку, кришка якої і стала сходинкою. Вона піднялася і взялася за каструлю і потягла все на себе".  

За словами Віктора Бурдовіцина, у Ангеліни обпечена третина тіла. Вона під цілодобовим наглядом. Зараз крім медикаментозного лікування дівчині треба робити переливання крові, говорить лікар:    

"Зараз власні еритроцити не оновлюються. Сьогодні ми їх замовили в центрі переливанні крові. Вони їй підібрали. Будемо проводити трансфузію еритроцитів".

Ольга Ляшенко, Владислав Купрєєв.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі