У художньому музеї відкрилась виставка картин Валерія Кописова "Пізнай себе" (ВІДЕО)

18:22, 11 вер. 2019
 
У художньому музеї відкрилась виставка картин Валерія Кописова

"Пізнай себе" - під такою назвою у Херсонському художньому музеї  сьогодні відкрилась виставка місцевого художника Валерія Кописова. Бачили відкриття кореспонденти Суспільного.

35 творів альтернативного живопису та графіки представлено на виставці Валерія Кописова. Автор каже, що тут роботи, створені за останні два роки:

"Для мене творити - це постійно експериментувати, шукати нові форми і дивувати насамперед себе. Щоразу це якісь нові досягнення. Тут є роботи, які створювались вдома, не виходячи у суспільство. А графічні – навпаки, в хаосі, наприклад, у метро".

2007-го року, говорить Валерій, він захопився мистецтвом графіті, потім стріт-артом і вільним живописом. Як розказує художник, його роботи різні за настроєм, побудовані на контрастності кольорів. В цьому й проявляється його авторський темперамент:

"Основна тема для мене у мистецтві - я хочу, щоб глядач побачив, що світ безмежний, в ньому немає крапки. І я вірю в те, що я мистецтвом займаюсь багато тисячоліть. На мою думку, митець сам нічого не вигадує - він тільки проектор. Бере енергію з космосу і проектує це у картинах".

Наталія Кольцова, завідувачка експозиційного відділу Херсонського художнього музею:

"Дуже цікаво на ці роботи дивитись, бо вони напівреальні, напівілюзорні. Не зовсім зрозумілі. І чим більше Валерій відходить від реальності, тим загадковішими стають ці сюжети".

На відкриття виставки прийшли херсонці та гості міста.

Світлана Піцан, Володимир Чепинога.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі