У Херсоні автомобілі "швидкої допомоги" обладнали "тривожними кнопками" (ВІДЕО)

17:52, 11 вер. 2019
 
У Херсоні автомобілі

"За дві місяці, що в нас встановлені тривожні кнопки, ще не довелося ними скористатися", - розказує кореспондентам Суспільного Андрій Величко, завідувач підстанції екстреної медичної допомоги. У Херсоні бригади екстреної медичної допомоги обладнали кнопкою виклику. Такий проект реалізовано обласними департаментом охорони здоров’я та поліцією охорони. За словами директора Департаменту Віктора Короленка, наша область єдина, де діє такий проект. 

Завідувач підстанції екстреної медичної допомоги лікар Андрій Величко говорить, що тривожною кнопкою виклику обладнані усі 20 автомобілів у місті:

"Вони перебувають у кишені лікаря або фельдшера та всередині автомобіля. Близько двох місяців ми так працюємо. Неодноразово були факти посягання на лікарів. Це і алкогольне сп’яніння, і бували випадки, що треба звертатись по правову допомогу. За цей період не доводилось викликати, але були тестування, коли кнопка сама викликала, і одразу ж спрацьовувала".

Віктор Мельниченко працює водієм на "швидкій" 40 років:

"Зі мною не було випадків. Але ось виїхав інший водій - до нього зайшли, вимагали наркотики, потім той чоловік вихопив ключі і викинув їх. Треба їхати, а немає змоги. Я радію, що з’явилась така кнопка, - будемо відчувати себе в безпеці".

У групі затримання поліції охорони три співробітники. Заступник начальника управління поліції охорони в Херсонській області Олексій Осадчук розповідає, як мають діяти правоохоронці у разі виклику:

"Натиснути кнопку – передають сигнал та місцезнаходження. Оператор спрямовує найближчий екіпаж, який прибуває протягом трьох хвилин, і надає допомогу".

Аліна Мокляк, Володимир Чепинога.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі