У Херсоні презентували четверту збірку поезій Надії Теленчук "Дихай" (ВІДЕО)

8:16, 11 вер. 2019
 
У Херсоні презентували четверту збірку поезій Надії Теленчук

Сьогодні у Херсонській обласній бібліотеці імені Олеся Гончара відбулась зустріч із українською поетесою, нашою землячкою Надією Теленчук і презентація її нової збірки "Дихай". З поетесою спілкувались кореспонденти Суспільного.

Із новою збіркою віршів приїхала до рідного Херсона з Берліну Надія Теленчук. "Дихай" - це четверта книга поетеси:

"Це збірка, яка увібрала весь мій берлінський період за останні п’ять років. Це вірші про життя там, про різний менталітет, про почуття, від яких перехоплює подих. Збірка так і називається "Дихай".

Авторка каже, що багато її віршів присвячені коханню, відчуттям і різним містам, де їй довелось побувати, зокрема, і рідному Херсону:

"Дуже багато віршів про Херсон, Таврію. Це мій рідний дім, який ніколи не можна забути. Пишу вірші трьома мовами: українською, російською та англійською. Це не я вибираю мову, а мова вибирає мене. Це якесь натхнення, емоції, переживання, які шукають будь-який вихід назовні".

Василь Загороднюк, письменник, голова обласної організації Національної спілки письменників України:

"Коли говорити про еволюцію цих книг, то є динаміка творчого зростання, вона нарощує художні м’язи, образність. І "Дихай" підтверджує це. Можливо, це її творча знахідка, що вона пише трьома мовами. І це теж специфічне вираження її творчого "Я".

Надія Теленчук стала першою учасницею проекту "Самоцвіти України".

"Найцікавіше те, що вона має власний погляд на ту ж краплинку, травинку, і знаходить такі образи, яких немає у жодного з українських поетів. Написавши про Львів, вона сказала: "Тут і кава має смак кохання", - говорить Олег Олексюк, письменник, організатор проекту "Самоцвіти України".

Надія Теленчук - членкиня Національної спілки письменників України. Вона народилась 1993-го року в Посад-Покровському Білозерського району Херсонської області. Останні п’ять років проживає у Німеччині, в Берліні. У 22 роки стала авторкою трьох збірок: "Нова інтерпретація дощу", "Щастя в обгортці" та "Ніжна". 2019-го побачила світ її нова книга "Дихай".

Світлана Піцан, Олександр Шепель.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі