Міські депутати підтримали рішення щодо будівництва школи в Таврійському мікрорайоні (ВІДЕО)

17:00, 22 сер. 2019
 
Міські депутати підтримали рішення щодо будівництва школи в Таврійському мікрорайоні (ВІДЕО)

Херсонські депутати підтримали громадську ініціативу з будівництва нової школи у Таврійському мікрорайоні Херсона. Як за це питання голосували депутати, дізнавалися кореспонденти Суспільного.

Питання "За місцеву ініціативу "Про спонукання міського голови міста Херсона до будівництва загальноосвітньої школи №23, спортивного комплексу з плавальним басейном, дошкільного навчального закладу в Таврійському мікрорайоні 4-А у Херсоні протягом 2019-2021 років" на порядку денному було 46-м.

З 35 присутніх депутатів "За" проголосувало 28.

Депутат міської ради, голова бюджетної комісії Руслан Рубан розповідає, що проект будівництва школи розробляють протягом трьох років:

"В 2016-му році було виділено 800 тисяч гривень на розробку цього проекту. В 2018-му – 181 тисячу гривень на експертизу цього проекту. Питання в роботі. Ми маємо надію, що цього року експертиза буде завершена і буде визначено точну кількість грошей на будівництво. Виникає питання - де взяти ці кошти? Наприкінці року, коли будемо формувати бюджет, - наше завдання передбачити 10 відсотків від суми будівництва. Зараз це 32 мільйони гривень. Останні 90 відсотків - ми можемо звернутись до держави, до фонду регіонального розвитку і ці кошти попросити в держави. Маємо надію, що держава нас підтримає, бо в районі немає ні школи, ні спортивного комплексу".

Міський голова Володимир Миколаєнко прокоментував це питання так:

"Це болюче питання для Таврійського мікрорайону, бо дійсно немає школи. Рішенням сесії 2012-го року продали залишки школи за 82 тисячі гривень. Проект є, але він у Харкові. Потрібно десь 325 мільйонів. У мене були розмови з депутатами ВР. Зараз інші депутати, переконати їх буде важко, а самі ми ніколи цю школу не побудуємо. Депутати проголосували, але вони просто хотіли у такий спосіб сподобатись людям з Таврійського мікрорайону".

Нагадаємо, школу №23 у Таврійському мікрорайоні почали зводити на початку 1990-х. Згодом будівництво зупинилось, школу почали розбирати.

Аліна Мокляк, Григорій Шматко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі