В Антонівці відбулося танцювальне змагання (ВІДЕО)

16:55, 22 сер. 2019
 
В Антонівці відбулося танцювальне змагання (ВІДЕО)

Більше 300-та дітей з Херсона та районів області приїхали до Антонівки на танцювальний батл. Хто був кращим, бачили кореспонденти Суспільного.

Учасникам танцювального батлу від трьох до двадцяти. Навчаються у різних освітніх закладах міста і області. Об’єднує їх те, що всі вони – учасники одного танцювального колективу. Сьогодні вперше зустрілися повним складом, щоб позмагатися та показати свої уміння.

"Сьогодні ми об’єднали величезну кількість дітей - більше трьохста осіб. Будемо проводити гавайський батл, де діти будуть показувати свої таланти і майстерність виконання танців. Більш за все діти люблять хіп-хоп, для них цей напрямок, який розвивається дуже сильно. Ось хіп-хоп і джаз-фанк. Звичайно, ми займаємось і класикою, але діти більше люблять сучасні види танців", - розповідає Ірина Леманіч, керівниця танцювального колективу "Оазис".

Директорка херсонської школи №55 Наталія Біль прийшла підтримати своїх учнів. На базі цього навчального закладу учасники танцювального колективу 23 роки тому робили перші кроки, говорить жінка:

"Мені подобаються усі види танців. Найбільше я радію за те, що це один зі способів вести не просто активне життя, а і спортивне, і здорове життя для школярів. Тому я підтримую будь-які види творчої діяльності, в тому числі й танці. Зокрема той стиль, яким займаються учні, мені дуже до вподоби".

Антон Власюк приїхав з Білозерки. Він влаштовує у своєму селищі бали, на які збираються шанувальники класичних танців з міста та області. Діти з Білозерського ліцею беруть участь у сьогоднішньому батлі. Чоловік говорить, що дорослі мають враховувати інтереси дітей. З танцювальним колективом співпрацює рік:

"Для нашого ліцею є досить великим помічником в формуванні естетичних смаків, формуванні культури дітей. Такі, які б були корисні для суспільства. Хотілося підтримати своїх вихованців, які будуть тут показувати свою майстерність за рік".

13-річна Еліна Бакуліна говорить, що цього разу вперше самостійно робила постановку для батлу:

"Ми вперше самі поставили танець. І у нас мікс. Виходить у нас і гавайські шматочки, і трохи хіп-хопу. І у нас дуже багато різних елементів, у нас багато різних тем. Мені майже 13 років і я танцюю вже дев’ять років. Я хочу пов’язати своє майбутнє з цією справою, з танцями".

Уляна Щербина, учасниця батлу:

"Я на танці ходжу майже два роки. І мені подобається робити різні трюки. Гімнастикою займатися і танцями. І ще в мене була така історія, що я не могла зробити ані колесо, ні сісти на шпагат - нічого не могла зробити. Але мені мої тренери допомогли. І в мене все вийшло".

Олександра Гриценко, учасниця батлу:

"Мене звати Саша, я ходжу майже вже два роки на танці. І мені подобається танцювати, займатися гімнастикою, робити "колеса".

Микола Левченко, декан факультету культури і мистецтв Херсонського державного університету:

"Ось така розгалуженість, яка існує у цього колективу, дозволяє привабити до естетичного виховання, до хореографічного мистецтва велику кількість школярів нашої області. Творча співпраця з "Оазисом" існує вже давно і факультету культури і мистецтв ХДУ, починаючи, мабуть, з того моменту, коли Ірина Сафонова стала магістром хореографії і отримала диплом саме ХДУ. Сьогодні вісім випускників працюють у цьому колективі і наша співпраця продовжується".

Алла Рехліцька, завідувачка кафедри хореографічного мистецтва Херсонського державного університету:

"Я хочу сказати, що ці діти у майбутньому намагаються повязати своє життя с хореографією. І дуже багато ідуть до нас навчатися. І те, що ми сьогодні тут, дає нам можливість поєднатися в певній думці. Це все те, що дає дитині можливість сформуватися в напрямку музики, в напрямку фізичного виховання, інтелектуального, комунікативного. Бо все це дає можливість дитині соціалізуватися в майбутньому в житті".

Олена Протопопова, Володимир Чепинога.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі