У Херсоні відкрилась виставка світлин фотокореспондента Олександра Корнякова (ВІДЕО)

16:51, 22 сер. 2019
 
У Херсоні відкрилась виставка світлин фотокореспондента Олександра Корнякова (ВІДЕО)

"Ціна Незалежності. Херсонщина. 2013 -2019 роки" - під такою назвою у херсонському громадсько-політичному хабі відкрилась виставка світлин фотокореспондента Олександра Корнякова. Поспілкувалися з автором експозиції кореспонденти Суспільного.

Олександр Корняков розказує, що для експозиції обрав 64 фотографії. З кожною пов’язана окрема історія:

"Обирати довелося дійсно дуже довго, бо за 5-7 років зняв десятки тисяч фото, які зберігаються на комп’ютері. Умовою цієї виставки було підібрати роботи з 2013-го року до сьогоднішнього дня. Це боєць батальйону "Херсон". У цей день ми зустрічали їх з полону. І ось це один з тих, кого ми зустрічали. Це ось цей хлопець, якого зустрічає може дівчина, може – сестри. Вийшов дуже емоційний кадр. Трохи вище на фото – Оксана Набєгова. Її син загинув в Іловайську".

Оксана Набєгова, мати загиблого у зоні проведення Операції Об’єднаних Сил бійця:

"Ті люди, яких я знаю більше, знаю за подіями з Майдану, ті, хто пов’язані з війною, яка ще триває... Так, знайомих фото багато. Я дуже рада, що така виставка є. За мною фото: це було 29-го серпня позаминулого року. Всенародний день пам’яті. Це був на площі Свободи такий коридор пам’яті, вистелений соняшниками. Соняхи – це символ Іловайська. І ось це фото - саме Олександр Корняков сфотографував мене".

Тетяна Лебідь знала Владислава Ковальова, зображеного на одному з фото. Хірург загинув у зоні проведення Операції Об’єднаних Сил під час виходу з Іловайська у 2014-ому:

"Ковальов - саме та людина, яка до останнього рятувала життя на полі бою. Він залишив по собі не лише пам’ять, а й цю "розгрузку", яка допомагає кожному лікарю. Тепер уже через "Червоний Хрест" по всьому світу допомагає на полі бою. А бої, на жаль, тривають".

Фотокореспондент Олександр Корняков розказує - був на Майдані з перших днів:

"Це був день перед другою спробою розігнати Майдан. Вночі дуже багато було "Беркуту". Люди гріються біля вогнища. Було дуже холодно. Там були люди такі самі, як я, яким не байдужа доля країни".

За освітою Олександр Корняков історик. Говорить, що фотожурналістикою займається сім років. До цього світлини були його хобі:

"Насправді дуже не люблю знімати якісь заходи влади. Дуже подобається працювати на вулиці, дуже подобається працювати з людьми (неважливо – це діти чи дорослі). Зсередини побачиш людину і вже наперед знаєш, що може зараз відбутися і вже чекаєш. І якось в голові вмикається сигнал, що потрібно натискати. Це була одна з херсонських шкіл. Здається, минулого року. Це було відкриття стенду про учасників бойових дій. І оця дівчина просто так підійшла до незнайомого, на жаль, не потрапило в кадр, але вона просто підійшла і обійняла. Якось так вийшло…"

Ніколета Біла, прийшла на фотовиставку:

"Мені сподобалось це фото, тому що там усі щасливі".

Софія Кузьменко, прийшла на фотовиставку:

"Мені сподобалось це фото, тому що чоловік повернувся щасливим, живим".

Виставка Олександра Корнякова "Ціна Незалежності. Херсонщина. 2013 -2019 роки"  працюватиме у Херсоні до Дня Міста, третьої суботи вересня.

Оксана Хлєбус, Владислав Купрєєв.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі