До Раденська завітали "Книгомандри" (ВІДЕО)

18:46, 15 сер. 2019
 
До Раденська завітали

В рамках літературного проекту "Книгомандри" до Раденська приїхав письменник Антон Санченко.

В бібліотеку Раденська  приходять не тільки почитати, а й відпочити, подивитися навчальні фільми, взяти участь у культурних проектах, - говорить завідувачка Раденської сільської бібліотеки Тетяна Нечай:

"Дуже давно я вже в бібліотеці працюю 35 років. Багато у нас і дітей, і читачів. Є багато у нас постійних читачів. Які у нас з самого початку, коли я починала працювати. Так вони і досі.  Завжди приймаємо участь у фестивалях конкурсах обласних, районних".

За книжками в бібліотеку приходять військові. Ростислав говорить - сам теж пише, тому зустрітися з письменником та обмінятися думками буде корисно.

"Я, наприклад, люблю читати Чехова, зарубіжних – Олександра Дюма. Зараз наприклад, читаю книжку "Граф Монте-Крісто", - каже Ростислав Олефіренко, який прийшов на зустріч з письменником.

Координаторка проекту "Книгомандри" Наталія Дмитрієнко говорить - головна ідея проекту – зацікавити сучасною українською літературою читачів із прикордонних до Криму районів, а також військових.

"Проект триває позитивно. У нас уже 5 зустріч. Екватор нашого проекту – можна так сказати. Вже було багато письменників, ще попереду письменники. Сьогодні ми завітали з антоном санченком до селища Раденськ Олешківського району. Це письменник мариніст, Він колись жив у Херсоні, навчався в Херсоні. Тому нам дуже було приємно запросити його на цю нашу зустріч, саме п’яту. Взагалі дуже позитивні відгуки. Дуже багато тих. Хто вже потрапив, познайомився з бажаними письменниками, про яких просто мріяли", - розповіла координаторка проекту "Книгомандри" Наталія Дмитрієнко.

"Такі проекти потрібні, дуже потрібні для народу, тому що зараз в основному молодь переходить на комп’ютери. Читає онлайн-книжки. А стільки разів розказуєш їм, що спілкування з живою книгою – оце воно", - говорить поетеса, учасниця проекту "Книгомандри" Любов Гречка.

Антон Санченко пише про море, перекладає та видає книжки. Він розповідає:

"Про письменників-мариністів ви, мабуть, теж чули. Мабуть, читали Гомера – це письменник-мариніст. Це люди, у яких в творчості привалює тема морська, які про моряків пишуть, які професійно працювали в морі, з українських варто згадати Леоніда Тендюка, це такий класик жанру, Юрія Яновського, ну і в інших письменників час від часу – в Олеся Гончара трапляється".

Антон Санченко пише понад 30 років, сам моряк, тому обрав для себе таку тему, - говорить чоловік. В рамках Книгомандрів провів зустрічі з читачами і  у Херсоні.

"Я думаю це цікаво в першу чергу самим письменникам. Цікаво поїздити, цікаво подивитись бібліотеки різні.  Для мене відкриттям було. Що бібліотеки стають центрами дозвілля, не пов’язаними вже з книжками", - додав письменник Антон Санченко.

Олена Протопопова, Григорій Шматко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі