В обласному центрі мешканці однієї з вулиць вийшли на протест (ВІДЕО)

9:26, 15 сер. 2019
 
В обласному центрі мешканці однієї з вулиць вийшли на протест (ВІДЕО)

Мешканці будинків поблизу підприємства, розташованого за адресою вулиця Чайковського, 236, у Херсоні прийшли поспілкуватись з власниками цього підприємства.

На акцію, початок якої було анонсовано на 18-ту, прийшли близько 50 людей. Чому вони тут, розповідають наступне.

"Регулярно від підприємства викид незрозумілого пилу. Намагалися спілкуватись із директором - казав, що все буде чисто. На вулиці не можна перебувати, якщо вітер в бік будинку - на вулицю просто не можна вийти. На вікнах, на листі - пил. На шкірі, очах - подразнення!", - говорить Євген Улицький, який мешкає поряд із підприємством.

Ірина Андрєєва, мешкає поряд із підприємством:

"Якби це був просто дим, ми могли б із цим змиритися. Але цей пил ускладнює дихання. У мене алергія, я просто не можу дихати, жодні пігулки не допомагають! Ми багато разів виходили на протести. Ми не проти - розвивайтесь, просто поставте фільтри, щоб усім було добре. Але вони продовжують диміти незрозуміло чим".

За 20 хвилин прийшли представники підприємства, на камеру спілкуватись відмовляються.

На місці була присутня поліція.

"Ми прийняли заяву, будемо розбиратися. Про те, що на думку людей, підприємство забруднює навколишнє середовище", - каже Андрій Чернов, начальник сектору превенції Нацполіції України в Херсонській області.

На зустріч прийшли представники департаменту екології, представитися або розповісти, навіщо вони тут, відмовилися. До них звернулися мешканці прилеглих вулиць із проханням провести перевірку підприємства. Про це сказав депутат Корабельної райради Віктор Сухокобилін.

Під заявою до департаменту екології зібрали підписи. Близько 19-ї до підприємства під’їхали великі вантажівки, в яких перебувала сировина для роботи підприємства. Люди перекрили дорогу.

Учасники акції не дали проїхати вантажівкам на підприємство.

Наталія Тимофєєва, Володимир Чепинога.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі