Всеукраїнські змагання з вейкбордингу відбулися у Херсоні (ВІДЕО)

19:41, 10 сер. 2019
 
Всеукраїнські змагання з вейкбордингу відбулися у Херсоні (ВІДЕО)

Сьогодні у Херсоні відбулись перші Всеукраїнські змагання з вейкбордингу. Хто переміг, знають кореспонденти Суспільного.

У змаганнях з вейкбордингу беруть участь 28 учасників з п’яти міст України.

Перша канатно-лінійна дорога для такого виду спорту в Херсоні відкрилась цього літа. Президент Української федерації вейкбордингу Юрій Зозуля розповідає, що міста, які створюють умови для змагань, отримують їх підтримку:

"Ми сподіваємось, що на цій херсонській воді ми сьогодні побачимо трюки світового класу. Тому що представництво спортсменів досить високе. Я вважаю, що організатори, які створили цю локацію, які створили для херсонців таке унікальне місце, ще не розуміють до кінця, наскільки масштабна подія тут відбувається".

Киянка Анастасія Пономаренко почала займатися цим видом спорту шість років тому. Зараз вона - віцепрезидентка Української федерації вейкбордингу. Розповідає, що ці змагання рейтингові. За них кожен учасник отримає додаткові бали, які враховуватимуться у всеукраїнському рейтингу спортсменів:

"Вейкбординг з першого разу дуже сподобався. Почала у Києві тренуватись, у парку "Муромець". Почала прогресувати. Дуже захопливий вид спорту! Тому і зробила такий вибір".

Організував у Херсоні всеукраїнські змагання Євген Кулешов. Говорить, що сьогодні тут паралельно проходить фестиваль активного відпочинку:

"Вирішив зробити це в форматі фестивалю активного відпочинку. Запропонував друзям з байдарками, сапами, активностями прийти та долучитися до змагань, до фестивалю, показати себе. Щоб побачити, що можна відпочивати якось активніше, цікавіше, ніж просто виходити на пляжі".

Артем Горський приїхав з міста Чорноморськ. Розповідає, що вейкбордингом захоплюється два роки. За цей час з початківця став інструктором:

"Дуже крутий вейк-парк, душевно, гарна компанія! Всі приїхали кататися, всі приїхали кататися, всі приїхали показувати свій майстер-клас. Кожне змагання - це дуже цікаво, дуже багато емоцій виходить".

Вікові категорії учасників різні. Двом наймолодшим - по вісім років. Давид Гілін - з Херсону. Сьогодні він бере участь у змаганнях. Каже, що до виступу готувався:

"Вчора ми ходили на заняття і там я дещо зміг зробити, але ще у мене не виходить переходити з однієї ноги на іншу. Навіть якщо я програю, це не головне. Головне - участь!"

Серед чоловіків у різних категоріях перші місця посіли: Сергій Білецький (Київ), Артем Горський (Чорноморськ), Ілля Терехов та Кирило Кученев-Полодієнко (Одес).

Серед жінок – киянка Анастасія Пономаренко, херсонки Катерина Соловей, Іраїда Геращенко та Ольга Кушнір.

Анна Коробова, Володимир Чепинога.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі