Послаблення карантину. Моніторинг повітря. Соляний завод. Сьогодні. Головне | 15 квітня

15 кві. 19:00


У "Сьогодні. Головне" говоримо про таке:

- У Херсоні послаблять карантинні обмеження. Планується, що до шкіл з понеділка повернуться учні початкових та одинадцятих класів, дозволять роботу непродовольчих ринків. Про це сьогодні говорили на брифінгу у міській раді.

- Херсонці, які мешкають поряд із підприємством "Подрібнювач", скаржаться на те, що воно знову почало працювати та забруднювати повітря. Раніше завод називався "Мікрон". Він працює з 2019 року. За ці майже 2 роки відбулося кілька пікетів, написано кілька заяв у різні інстанції з вимого припинити шкідливу діяльність підприємства.

- Бути чи не бути геройському соляному заводу? На сьогодні триває процес приватизації єдиного державного підприємства в Україні, яке вирощує морську сіль. Чому два місяці на підприємстві немає офіційного директора, а працівникам не платять гроші.

- Працевлаштовані коти – на базі відпочинку фермера Олександра Єременка біля села Олексіївка Бехтерської територіальної громади живе близько 30 котів та кішок. Вони ловлять мишей і за це отримують зарплату – щодня відро каші.

Гостя студії:

- Світлана Букарєва, викладачка екологічних дисциплін Херсонського гідрометеорологічного фахового коледжу.

Інші випуски
Більше відео