09.04.2020. Новини. 19:00

9 кві. 19:00


1. Від сьогодні у Херсоні перевезення у міському громадському транспорті різних форм власності тільки за перепусткою, документом, який посвідчує особу, і в масці. Таке рішення вчора підтримали на засіданні Херсонського виконкому.  Чи виконують його перевізники та пасажири, зранку дізнавалися наші кореспонденти.

2. Стан хворих і нові випадки захворювання на COVID-19.Голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв розповів на брифінгу про ситуацію з коронавірусом в області. За його словами, в області постійно роблять ПЛР-тести. Минулої доби Херсонським  обласним лабораторним центром міністерства охорони здоров′я було зроблено 128 таких тестів.

3. Чи порушують карантин у Херсоні заклади харчування та обслуговування? Сьогодні це у середмісті перевіряли представники Держ-прод-спожив-служби, поліції та міської влади. Що побачили знають наші кореспонденти.

4. Акція «Добрі серця» проводиться у Херсоні.  Її мета - допомогти самотнім мамам  під час карантину. Серед учасників акції – діти та дорослі. Сьогодні перший день, коли волонтери виїхали за адресами.

5. «Країна кольорових пазлів» – виставка, створена художниками-аутистами. Це діти різного віку, які спілкуються зі світом за допомоги художнього мистецтва. Зараз їх роботи знаходяться у музеї імені Шовкуненка.  А відкриття відбудеться після закінчення карантину. Про це скайпом розповіла заступниця директора музею з наукової роботи Владислава Дяченко.

6. Волонтер з  Херсона Григорій Янченко став переможцем Національного конкурсу благодійна Україна . Його підтримали 51 % -ток людей під час он-лайн голосування.

Інші випуски
Більше відео