07.04.2020. Новини. 19:00

7 кві. 19:00


1. 28 тис. захисних масок за місяць пошили на Херсонському  навчально-виробничому підприємстві Українського товариства глухих. Продукцію, розказує заступниця директорки Олександра Щербина, замовляють з усієї України.

2. Одна тисяча гривень людям старшого віку, чия пенсія не перевищує 5 тисяч, та плюс 500 тим, хто старше 80-ти років. Усі ці виплати люди пенсійного віку отримають вже у квітні. Про це кореспондентам Суспільного розказав заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області Роман Кальницький. Чи сподіваються пенсіонери на ці виплати та з якого числа їх почнуть отримувати дивіться далі.

3. З початку карантину пенсійний фонд працює в он-лайн режимі. Нагадаємо , 11-го березня на засіданні Кабміну було оголошено про введення в країні карантину через загрозу епідемії коронавірусу. З 16 березня Україна закрила кордони для іноземних громадян, а з 17 призупинила авіасполучення(відбивка)

4. На сьогодні у 13-ти жителів Херсонської області підтверджено діагноз -  коронавірусна інфекція, 3 випадки підтверджені вчора. Наразі є підозра на COVID-19 у однієї людини  – про це сьогодні на брифінгу розказав заступник голови облдержадміністрації Вадим Чабан

5. Медичні працівники, які надають допомогу хворим на COVID-19, обіцяну урядом фінансову допомогу не отримали. Про це на брифінгу сказала заступниця директора обласного департаменту охорони здоров’я Ліна Бондарева.

6. Відучора в Україні запустили «Всеукраїнську школу онлайн». Учні з 5-го по 11-ий клас можуть дистанційно вивчати 11 предметів, їх вчителями стали 40 київських педагогів, транслюються уроки на одинадцяти  телевізійних каналах. Про підсумки першого навчального дня на Херсонщині розказала начальниця обласного управління освіти і науки Ірина Дробиш.

7. "Я, м’яко кажучи, трішки шокована, як це відбувається у нас в Україні. Насамперед, у Херсоні", – так про карантинні заходи кореспондентам Суспільного розказала херсонка Юлія Рудєва, спортсменка, яку вперше карантин застав в Ухані. У чому відмінність карантинних заходів та що засмучує дівчину, яка переживає третій  карантин через Ковід – 19, дивіться далі.

8. Обласний центр народної творчості  презентує виставку майстрині-писанкАрки Ольги Завальнюк «Всесвіт у долонях».  Херсонцям  пропонують відео-екскурсію. 

Інші випуски
Більше відео