UA: ХЕРСОН відвідали студенти-журналісти

UA: ХЕРСОН відвідали студенти-журналісти

12 бер. 2021

На екскурсію до телеканалу UA: ХЕРСОН завітали студенти-журналісти першого курсу Херсонського державного університету факультету української й іноземної філології та журналістики. 

Керівництво Херсонської філії Суспільного менеджерка Оксана Шило та продюсер Рустам Авдєєв ознайомили відвідувачів із діяльністю та цінностями Суспільного й розповіли про важливість суспільного мовника в розбудові незалежності держави. Розповіли про структуру та завдання суспільного мовника, співпрацю з локальними продакшенами, а також про постійні навчання в Академії суспільного мовлення. 

Кореспондентка телеканалу Еріка Авдєєва розповіла студентам про всі тонкощі і нестандартні ситуації, які виникають при створенні та у прямому ефірі програм. Особливу увагу приділила журналістським стандартам й етиці, а також розгляду підходів до створення новинних матеріалів. А пізніше редакторка UA: Українське радіо Херсон Тетяна Герман детально розповіла про роботу на радіо.

Студенти побачили як виглядає телебачення по той бік екрану, як готують програми до ефіру і що над створенням якісного контенту працюють не лише ведучі, а й ціла команда професіоналів: оператори, звукорежисери, монтажери, гримери.

Екскурсія проходила з дотриманням усіх карантинних вимог. Студентів забезпечили антисептичними засобами, усі були в захисних масках. Крім того на філії постійно проходить прибирання із застосуванням спеціальних засобів.

«Сьогодні студенти 161 групи спеціальності журналістика в рамках спеціальності «Медіавиробництво: продукт» відвідали Суспільне Херсона. Майбутні журналісти зустрілися з керівництвом медіа, дізналися, як виготовляється інформаційний продукт у нашій області. Як журналісти дотримуються стандартів та розбудовують новинний простір Херсонщини», — зазначає старша викладачка факультету української філології та журналістики Оксана Жіляєва. 

Також вона подякувала керівництву телеканалу UA: ХЕРСОН та сподівається на подальшу співпрацю.  

«Похід на канал UA: ХЕРСОН здивував. Я вперше побачила людей, які дійсно отримують кайф від своєї роботи, у них аж очі горять. З’явилося бажання попрактикуватися на цьому каналі», — розповідає студентка Катерина Маслова. 

«Мене ця зустріч надихнула більше працювати та вдосконалювати себе! Було цікаво поспілкуватися з професіоналами своєї справи. Отримав великий багаж нових лайфхаків», — ділиться студент Нікіта Лісовець.

Нагадаємо, UA: Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і випусками новин Херсонщини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Херсон у Фейсбуці та UA: Українському радіо Херсон, а також онлайн на сайті філії.