На капітальний ремонт ліфтів у 2019 році потрібно буде віднайти у міському бюджеті близько 70 мільйонів гривень, – на телеканалі «Скіфія» звітує Руслан Рубан

На капітальний ремонт ліфтів у 2019 році потрібно буде віднайти у міському бюджеті близько 70 мільйонів гривень, – на телеканалі «Скіфія» звітує Руслан Рубан

28 лис. 2018

Цього разу у прямому ефірі звітував голова постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку та регуляторної політики Херсонської міської ради Руслан Рубан. У студії також були присутні експерти: головна редакторка інтернет-сайту «Херсонщина за день» Тетяна Дергачова, керівниця проектів видавничого дому «Гривна» Ірина Саліхова,, кореспондентка інтернет-видання «Херсонський вісник» Євгенія Вірлич.



На початку програми Руслан Рубан розповів про болюче питання відселення мешканців будинків «гнучкої» схеми у Херсоні. За рахунок міського бюджету вирішити це питання неможливо. За оцінками експертів на це потрібно близько 300 мільйонів гривень. Народні депутати та обласна влада обіцяли, що це питання буде вирішуватися на рівні держави.

«На цілий рік у нас є так званий «бюджет розвитку» на 2018 рік. Це приблизно 350 мільйонів гривень. Ті кошти, які ми з вами можемо направити або, наприклад, на ремонт доріг, або зробити освітлення, або додатково зробити ремонт в садочках, в школах. «Гнучка» схема - нам обіцяли наші народні депутати, обласна влада, що у нас буде підтримка на рівні держави. Як тільки ми зрозуміємо, що є розуміння і ті обіцянки, які нам обіцяла влада, будуть виконані, я вас запевняю, що міський бюджет зможе в повному обсязі додатково дати на це питання кошти», - запевнив Руслан Рубан.

Також, Руслан Рубан розповів про ще одне болюче питання для мешканців Херсону. У міському бюджеті на 2018 рік було закладено по 20 мільйонів гривень для закупівлі 25-ти автобусів та 10-ти тролейбусів. Але через те, що серед депутатів виникли суперечки стосовно доцільності придбання їх у фінансовий лізинг, довелося перенаправити кошти, передбачені на придбання автобусів на інші потреби. Кошти на тролейбуси залишилися та вже частково перераховані.

«Нажаль, серед депутатського корпусу почалися суперечки, що переплачувати у лізинг дуже дорого. Хоча, я притримуюся іншої думки, що нам надавали на вигідних умовах ці лізинги і ми би зараз не мали цієї проблеми. Тому зупинилися на тому, що ті 20 мільйонів гривень, які були виділені на тролейбуси, вони залишилися і частково кошти проплачені. Ми чекаємо ці 4 тролейбуси нові. А 20 мільйонів гривень, які виділялись на автобуси, були розподілені на інші потреби», - зазначив Руслан Рубан.

Окремо Руслан Рубан розповів про те, що при формуванні бюджету міста на 2019 рік основна увага буде приділятися трьом проблемам: транспорту (придбати нові тролейбуси та автобуси), дорогам (перехід від ямкового ремонту до капітального), а також ліфтовому господарству.

«В 2019 році дуже багато ліфтів будуть потребувати капітального ремонту. Зараз називається цифра порядку 70 мільйонів гривень, які треба буде знайти в місті, для того щоб ці ремонти провести», - зауважив Руслан Рубан.



Переглянути повний випуск програми "Звіти_Наживо" з Русланом Рубаном можна на нашій сторінці у Facebook.

Нагадаємо, це вже дев’ятий випуск спільного проекту #Звіти_наживо від команд UA: СУСПІЛЬНЕ МОВЛЕННЯ та Громадського руху ЧЕСНО. Цей всеукраїнський проект покликаний змінити застарілий формат звітування посадовців на інтерактивне інтерв’ю у прямому ефірі регіональних філій НСТУ.

Фінальний #Звіт_наживо 2018 року відбудеться у грудні та стосуватиметься звітів мерів обласних центрів та великих міст за 2018 рік.