Про що згадують лише перед виборами: UA: ХЕРСОН розбирає «вічні» проблеми регіону

Про що згадують лише перед виборами: UA: ХЕРСОН розбирає «вічні» проблеми регіону

6 жов. 2020

Напередодні виборів Суспільний мовник у марафоні «Місцеві» розповідає про проблеми, котрі має вирішувати місцева влада, яку громадяни обиратимуть 25 жовтня.

З вересня журналісти Суспільного Херсона готують історії про локальні проблеми —  реальні потреби людей, провали й успішні способи їх розв’язання. Найкращі з регіональних сюжетів потрапляють до міжрегіонального шоу «Ранок на Суспільному»«Суспільної студії» на UA: ПЕРШИЙ та дискусійних програм на UA: Українське радіо, де про них дізнається вся країна.

«Теми, які ми брали для марафону «Місцеві», для регіону не нові. Деякими ми займалися вже не раз, але, якщо доречне таке порівняння, це були одиночні постріли. А марафон став таким масованим ударом, що на проблеми не тільки звернули увагу, а навіть почали їх вирішувати. Одночасне розміщення матеріалів на усіх доступних Суспільному майданчиках дав результат. Скажімо, сюжет про ліфти у багатоповерхівках Херсона, які вимкнули на ремонт, але грошей на нього міська влада не дала, — каже шефредакторка новин Суспільного Херсона Наталя Верлата. — Ми помітили цікаву деталь. Якщо ще влітку було складно отримати коментарі від чиновників, то зараз вони охоче спілкуються з нашими кореспондентами, щось пояснюють, обіцяють. Але ми на слово давно нікому не віримо і всі обіцянки, а тим більше ті, які даються перед виборами, запам’ятовуємо і перевіряємо їх виконання. Чесно, були приємно здивовані, коли нам подзвонили із одного ОСББ і сказали, що після нашого матеріалу, їх ліфтами почали займатися».

Команда Херсонської філії Суспільного розповіла історію про те, як у багатьох херсонських багатоповерхівках понад місяць стоять ліфти. Кореспондентка Анна Тонг з літа займалась цією темою. Вона висвітлювала пікети, з якими голови ОСББ виходили під стіни міської ради, коли там проходили сесії; вона виїздила у будинки, де стоять ліфти, спілкувалась з людьми, які кілька місяців не виходять на вулицю, бо мають проблеми зі здоров’ям. Як виявилось, це дуже велика проблема насправді.

Читайте також: «Виборчий округ. Місцеві» — UA: ХЕРСОН запрошує кандидатів на дискусію в прямому ефірі

Команда проєкту визначила 7 найболючіших проблем регіонів, із якими має боротися місцева влада: медицина, інфраструктура, екологія, ЖКГ, освіта, безпека та фінанси. 

«Подивіться матеріали цього проєкту. Чи багато ситуацій будуть незнайомими для вас? Проблеми всюди ті самі. Принаймні схожі. І кожна має шляхи вирішення. Звісно, десь із цим упоралися, і це добре. А десь — із року в рік, від виборів до виборів відкладають, жаліються, кивають на столицю. Це можливість для людей бачити перед очима не лише яскраві передвиборчі білборди з обіцянками. Це можливість проаналізувати, подумати, зробити висновки. І зрозуміти, зокрема, що вони самі можуть зробити», — зазначив генеральний продюсер інформаційного мовлення Суспільного Федір Скрипник.

Читайте також: Портрет українського життя — підбірки проблем, із якими живуть регіони від виборів до виборів на Суспільне Новини

З добіркою херсонських історій можна ознайомитися онлайн: на ютуб-каналі та фейсбук-сторінці Суспільне Херсон.