«Еко-люди» — новий проєкт в ефірі UA: ХЕРСОН

«Еко-люди» — новий проєкт в ефірі UA: ХЕРСОН

7 вер. 2020

Уже сьогодні, 7 вересня, о 20:55 дивіться в ефірі UA: ХЕРСОН, а також регіональних телеканалів Суспільного перший випуск проєкту «Еко-люди». Це одна з двадцяти програм, котрі відібрали восени минулого року на відкритому конкурсі «Створюй із Суспільним».

Протягом трьох місяців глядачі побачать 12 випусків проєкту «Еко-люди»: щопонеділка виходитиме новий. Кожен випуск — окрема історія про людей, які з власної ініціативи реалізують екологічно важливі проєкти в Сумській області.

Програму «Еко-люди» для UA: СУМИ створила команда, керівницею якої стала Олена Адаменко. Вона розповіла, що робота над програмою була непростою, однак принесла багато позитивних вражень від знайомства з героями.

«Сьогодні захист довкілля — одна з найважливіших потреб людства. Тих, хто самостійно реалізує екологічні ініціативи, варто підтримувати. Як сказав один із наших героїв, ми маємо повернутися обличчям до природи. Припинити «виїжджати на природу» й жити в гармонії з нею, — коментує Олена Адаменко. Проєкт «Еко-люди» створювали майже рік. Перші напрацювання робили ще минулої осені, до конкурсу «Створюй із Суспільним». У січні, коли дізналися, що наш проєкт відібрали, почали записувати інтерв`ю, а з 30 серпня вже підписали контракт і працювали на повну».

Щотижня на глядачів чекає нова історія. Серед героїв випусків — власник екосадиби, котрий відновлює популяцію бджіл та доглядає за кіньми; фермер, який вирощує екологічно чисті продукти; митці, що створюють скульптури із сухого гілля й брухту; власники сонячних батарей та інші екологічно свідомі мешканці Сумщини, котрі мотивують змінювати звички.

«Думати вже сьогодні про майбутнє дітей і онуків: що їх оточуватиме, яку вони питимуть воду й чим харчуватимуться. Еколюдей, тобто тих, кому ця тема болить, багато. Вони не просто з когорти «небайдужих» — це їхній стиль життя. Аби екологічно свідомих людей ставало дедалі більше, а суспільство жило екологічно — Суспільне й збирає ці неймовірні історії», — зазначила продюсерка UA: СУМИ Оксана Кириленко.

Нагадаємо, 4 вересня на регіональних телеканалах Суспільного стартувало тревел-шоу «Роздивись». Проєкт реалізували першим з-поміж відібраних торік на відкритому конкурсі ідей.