UA: ХЕРСОН транслюватиме події фестивалю «Dream ГОГОЛЬFEST»

UA: ХЕРСОН транслюватиме події фестивалю «Dream ГОГОЛЬFEST»

4 вер. 2020

З 4 по 6 вересня у Херсоні вперше відбудеться Міжнародний мультидисциплінарний фестиваль сучасного мистецтва «Dream ГОГОЛЬFEST». UA: Суспільне мовлення – інформаційний партнер фестивалю.

Триватиме дійство З дні та 2 ночі і матиме кілька напрямів: театральний, музичний, освітній, візуальний, перформативний, нічний. У рамках фестивалю відбудеться низка мистецьких заходів. Зокрема, концерт гурту DakhaBrakha, кінопокази, концерти електронної музики, освітні заходи, вистави та перфоманси.

Почнеться фестиваль із гранд-відкриття «І корабель пливе» від гурту DakhaBrakha на Трофейному мосту. Головна музична програма розташується у готелі «Фрегат», вистави та нова опера — у театрі ім. М. Куліша,  а також перфомативна, освітня, візуальна та нічна програми в Urban Cad. 

Підготовка до фестивалю тривала  понад два тижні. Кураторка візуальної програми фестивалю Олена Афанасьєва розказала, що у візуальній програмі будуть представлені роботи понад 15 авторів. Це і розписи, і мурали, і витинанки.

«Якщо до Херсону приїжджає фестиваль сучасного мистецтва – це означає, що у нашому місті, це мистецтво почало свій розвиток і має своїх шанувальників. Суспільне, як інформаційний партнер долучилося до висвітлення цього мультидисциплінарного міжнародного фестивалю сучасного мистецтва ГОГОЛЬFEST і буде разом з учасниками та глядачами на багатьох локаціях. Інформацію про фестиваль можна почути на телеканалі UA: ХЕРСОН та UA: Українському радіо Херсон та на цифрових платформах Суспільного мовника», — каже продюсер Херсонської філії Суспільного Рустам Авдєєв.

Що таке ГОГОЛЬFEST, чим він відрізняється від інших фестивалів, а також, що чекає цього року на учасників фестивалю, на яких локаціях відбуватимуться події та як стати учасником фестивалю розповіла програмна директорка ГОГОЛЬFEST Анна Басова в програмі «Тема дня» на телеканалі UA: ХЕРСОН.

«ГОГОЛЬFEST – це велике дійство, яке поєднує в собі різні жанри мистецтва і саме в цьому є унікальність цього проєкту, тому що зазвичай фестивалі є якоюсь однією направленості: або музичні, або кінофестивалі. ГОГОЛЬFEST намагається все це в собі поєднати: театр, музику, візуальну, освітню та дитячу програми, — зазначає Анна Басова. — Також працюємо над тим, аби протягом фестивалю не лише презентували культурні продукти, а їх створювали. Є великий блок ще перфомативного сектору, коли митці приїжджають за тиждень, два тижня до міста і разом з місцевими артистами, виходячи з контексту, локації, історії міста, намагаються створити щось актуальне саме тут і зараз і те, на що могли б  відрефлексувати містяни».

Також творча команда Суспільного Херсона проведе прямі трансляції фестивальних заходів, покаже та розкаже у новинах, чим житиме фестиваль у Херсоні. Крім того, команда робить увімкнення кореспондентів із подій у загальнонаціональному ефірі Суспільного.

«Херсону пощастило, бо фестиваль, який 2019 року отримав престижну європейську премію EFFE Awards 2019–2020 і потрапив в п’ятірку найкращих фестивалів Європи три дні буде в нашому місті. Коли у грудні 2019 року з’явилася інформація, що в Херсоні планується проведення мультидисциплінарний фестиваль сучасного мистецтва «ГОГОЛЬFEST» – я одразу навіть в це не повірила, однак поспілкувавшись з Максом Демським, запросивши його прийти на ефір Українського радіо Херсон, стало зрозуміло – фестивалю бути та все по-справжньому. І ось нарешті ми дочекалися – початок вересня і «Dream ГОГОЛЬFEST» стартує – три дні незвичні локації, читки, вистави, перформанси, колаборації з місцевими митцями, і все це в майже режимі нонстоп», — розповідає редакторка UA: Українське радіо Херсон Маргарита Лазнік

Як наголосили організатори фестивалю, усі події «Dream ГОГОЛЬFEST» та користування арт-поїздом відбуваються згідно з вимогами МОЗ.

Програма та карта фестивалю – за посиланням.


UA: ХЕРСОН транслюватиме найцікавіші події фестивалю на телеканалі, фейсбук-сторінці та ютуб-каналі, а також на хвилях UA: Українського радіо Херсон у Херсоні — 100,6, Чонгарі — 100,7, Новотроїцькому — 102,8 та Василівці — 105,8 та Скадовську – 101,7.