До Дня вишиванки Херсонська філія Суспільного підготувала тематичні ролики

До Дня вишиванки Херсонська філія Суспільного підготувала тематичні ролики

21 тра. 2020

Щороку третього четверга травня — День вишиванки. З такої нагоди Херсонська філія Суспільного підготувала цикл роликів «Вишиванка – символ нації»

П’ять роликів адаптовані для телебачення та діджитал-платформ: «Скіфські вишиванки», «Вишиванка у Київській Русі», «Вишиванка на Запорозькій Січі», «Кам’яні вишиванки» у Новій Каховці» та «Іван Франко та українська вишиванка».

«Свято Дня української вишиванки є особливим, приємно зранку бачити пасажирів у маршрутному таксі у вишитому одязі, колег на роботі у святкових вишиванках, тому ми вирішили прикрасити вишивкою і ефірний день на телеканалі «UA: ХЕРСОН» та разом із командою підготували ряд красивих, інформаційних відео, які розповідають про вишивку, як генетичний код нашої нації та нашого регіону зокрема», — розповідає продюсер UA: ХЕРСОН Рустам Авдєєв

Новинарі Суспільного Херсона намагалися знайти якісь цікаві історії, неординарних героїв. 

«З однією майстринею, яка живе і працює у Новій Каховці, зв’язалися через вайбер. Жінка досліджує старовинні техніки вишивки і експериментує в своїх роботах з візерунками різних областей. На фотосесії до дня вишиванки наша кореспондентка Олена Протопопова познайомилась з жінкою, в родині якої як реліквія зберігаються три вишиванки, які більше сотні років тому оздобили полтавські майстрині. Ще одна кореспондентка, часто співпрацюючи з представниками держпродспоживслужби, особливо останнім часом у ході рейдів з перевірки дотримання карантинних норм, дізналася, що одна зі співробітниць відомства – вправна вишивальниця, вона працює з бісером і розшиває цілі сукні. Всі ці історії — сьогодні на Суспільне Херсон», — розповіла головна редакторка новин управління виробництва регіонального контенту філії UA: ХЕРСОН Наталія Верлата.

Також на  UA: Українському радіо Херсон сьогодні о 12:15 у програмі «Про це говорять» старша наукова співробітниця Херсонського обласного краєзнавчого музею Марина Аскурава розповіла про історію вишиванки та її осучаснення, а також про те, якими орнаментами майстрині прикрашали вишиті сорочки на Херсонщині.  

Нагадаємо, з нагоди Дня вишиванки регіональні філії Суспільного підготували низку проєктів.