Зустріч працівників НСТУ із регіональним центром зайнятості в Херсоні

Зустріч працівників НСТУ із регіональним центром зайнятості в Херсоні

24 січ. 2018

Керівництво Херсонської філії Суспільного організувало зустрічі з представниками регіонального центру зайнятості для якнайшвидшого працевлаштування людей, котрі потраплять під скорочення штату компанії. Такі консультації є одним із семи заходів, які були затверджені правлінням ПАТ "НСТУ" задля пом’якшення наслідків скорочення.

Процес уніфікації і скорочення штатних позицій в усіх філіях триватиме до квітня 2018 року. Херсонська філія станом на грудень 2017 року налічувала 209 штатних посад, а з квітня штатний розпис складатиме 82 посади. Частину функцій, зокрема господарські, буде виведено на аутсорс – співпрацю за цивільно-правовими угодами.

"Зараз у нашій системі відбуваються великі структурні зміни, й у працівників виникає багато запитань. Аби вони могли отримати повну кваліфіковану відповідь на них та отримати нову роботу, ми і запросили представників служби зайнятості", – зазначив продюсер філії Василь Середюк.

Олена Ткаченко, заступниця начальника відділу організації працевлаштування населення Херсонського центру зайнятості розповіла про покроковий алгоритм дій у такій ситуації й порадила не чекати квітня, а вже зараз усім, хто отримав повідомлення про скорочення, звернутися у центр і отримати фахову підтримку.

Працівники філії висловили занепокоєння, що не зможуть знайти роботу за фахом, адже таких позицій у регіоні небагато. Проте раніше заступник голови Державної служби зайнятості пан Кравченко розповідав, що наразі у Державній службі зайнятості зареєстровано понад 80 тисяч вакансій, багато з яких відповідають посадам, що будуть скорочені в ПАТ "НСТУ", тобто люди зможуть працевлаштуватись в інших організаціях чи установах у найкоротші строки.

За словами Людмили Алькіної, провідного фахівця відділу активної підтримки безробітних Херсонського міського центру зайнятості завжди є можливість продовжити співпрацю з Суспільним: "Кожен може організувати власне підприємство й продовжити працювати з компанією за цивільно-правовими угодами, навіть не змінюючи свою кваліфікацію".

Керівництво ПАТ "НСТУ" підкреслює, що розширюватиме співпрацю філій з колективами, що вироблятимуть програми для телебачення і радіо та подаватимуть їх на конкурси ідей (пітчинги).

Нагадаємо, нинішній етап реформування суспільного мовлення в Україні покликаний усунути дублювання адміністративних функцій в регіональних філіях НСТУ та спростити штатну структуру, оптимізувати виробництво регіонального контенту й підвищити заробітну плату для журналістів Суспільного до ринкового рівня.