Зимові види спорту на Херсонщині та золото у фрістайлі обговорили у ТРК

Зимові види спорту на Херсонщині та золото у фрістайлі обговорили у ТРК "Скіфія"

20 лют. 2018

У рамках заходів, присвячених Зимовим Олімпійським іграм-2018 у прес-центрі Херсонського суспільного мовника (ТРК "Скіфія") 19 лютого відбулася друга зустріч зі спортсменами. Цього разу запросили тих, хто займається зимовими видами спорту – тренерів, батьків і вихованців двох спортивних шкіл: хокею та фігурного катання.

На початку зустрічі обговорили приємну новину про здобуття Україною першого золота у фрістайлі на Зимових Олімпійських іграх-2018. Присутні пораділи за успіх Олександра Абраменка, який, незважаючи на складні умови тренування, зміг принести перемогу нашій країні. Учасники висловили сподівання, що це не остання перемога для нашої збірної.

Сергій Колмик та Луїза Кірсанова, керівники федерацій хокею та фігурного катання, розповіли, як на Херсонщині розвиваються зимові види спорту. Вони не поділяють думки тих експертів, які вважають, що через регіональні особливості більшу увагу треба приділити іншим видам спорту. Тим паче, що за останній час Херсонська школа таких молодих для нашого південного регіону видів спорту, як хокей та фігурне катанння, досягли значних результатів.

"В Україні є Карпати, "Буковель" розвивається, але все це – комерційні структури. У нас спортивної складової практично немає. У цьому біда усієї країни. Спорт стимулює та розвиває дітей, тож маємо їх залучати. І неважливо, який вид спорту, важливо – дитина в спорті", – зазначив Сергій Колмик, керівник відокремленого підрозділу Херсонської області Федерації хокею України.

Проте Луїза Кірсанова, керівник Херсонського міського осередку Всеукраїнської федерації фігурного катання на ковзанах, висловила сподівання на майбутнє: "Потрібно якомога більше рекламувати зимові види спорту. Ми молоді, про нас мало знають. Можливо, потрібно робити дні здоров’я в школах, пробувати дітей на катку – і так народиться нова зірка хокею чи фігурного катання".

Нагадуємо, що 26 лютого відбудеться наступна зустріч із спортивними експертами для підведення підсумків ХХІІІ Зимових Олімпійських ігор.