Про перехід на цифрове мовлення і відключення UA: ПЕРШИЙ – Еміне Джапарова в ефірі Херсонської філії Суспільного

Про перехід на цифрове мовлення і відключення UA: ПЕРШИЙ – Еміне Джапарова в ефірі Херсонської філії Суспільного

28 вер. 2018

Сьогодні, 28 вересня, у програмах Херсонської філії Суспільного візьме участь журналістка, перша заступниця міністра інформполітики Еміне Джапарова. О 12:20 в ефірі Українського радіо. Херсон в програмі "Про це говорять" вже йшлося про регіональні особливості інформаційної безпеки та про те, хто займається ідеологічним наповненням інформаційного простору і хто його контролює.

Також пані Еміне поспілкується із журналістами Суспільного у телевізійній програмі "Тема дня", яка вийде в ефір о 19:20. Говоритимуть про відключення аналогу, яке відбулося досить активно, хоча план дій постійно змінювався. Окремо говоритимуть про відключення UA: ПЕРШИЙ з причини тотального недофінансування Національної суспільної телерадіокомпанії України, що призвело до появи боргів та зникнення з аналогового ефіру.

"Ми є одним з головних адвокатів взагалі реформи Суспільного мовлення, як ідеї і, взагалі, існування такого телеканалу, який фінансується з державного бюджету з одного боку, але фактично не цензорується державою жодним чином. Сьогодні для того, щоб допомогти, фактично знайти спосіб реагування на цю заборгованість, ми розробили проект Постанови, який передбачає погашення боргу перед КРРТ суспільним мовником. Ми заклали суму в 100 мільйонів гривень, які резервний фонд міг надати. [...] Наразі, нам поки невідомо, яка реакція буде причетних і головних органів, як Мінфін, наприклад, чи Міністерства економіки, які фактично приймають рішення виділяти кошти з резервного фонду чи ні", – зазначила Еміне Джапарова.

Також у радіоефірі з пані Джапаровою говорили про розвиток цифрового мовлення.

"Для нашого регіону це дуже важливі питання, бо є населені пункти, куди не доходить телевізійний сигнал у цифровому форматі. Тому його жителі отримують інформацію із російських телеканалів, через передавачі, які розміщені в Криму. Це ніяк не пов’язується з інформаційною безпекою країни. Сподіваємося, що сьогодні отримаємо відповіді", – зазначила лінійна продюсерка Херсонської філії Таміла Іванова.

"На Херсонщині 6 передавачів, які транслюють аналоговий сигнал та 6 – цифровий. Цієї кількості не вистачає, аби повністю покрити всю область. Тому регіональний телеканал там не бачать. Це дуже прикро, бо для багатьох людей це чи не єдина можливість отримати незаангажовану, достовірну інформацію про все, що відбувається в регіоні", – зауважила т. в. о. менеджера Херсонської філії Суспільного Оксана Шило.

Також Еміне Джапарова сьогодні презентуватиме херсонцям фільм "Бранці Кремля". О 17:00 в ККЗ "Ювілейний" відбудеться безкоштовний показ документальної стрічки про події окупації Криму та українців, які по неволі стали заручниками кремлівської влади. Там працюватимуть кореспонденти новин Херсонської філії Суспільного. О 17:00 чекайте на пряме включення із презентації, а у вечірніх випусках о 19:00 та 20:40 – на більш детальну інформацію про подію.

Пряму трансляцію новин о 17:00 та прямий ефір "Теми дня" о 19:20 можна подивитися на нашій сторінці у Facebook.

Фото із Facebook-сторінки Emine Dzheppar